Tom Brady és considerat per molts com el millor jugador de tots els temps en el seu esport, el futbol americà. Una disciplina que, malgrat que lluny dels Estats Units no és tan popular, mou unes quantitats enormes de diners i les grans marques volen ser sempre presents en els seus partits.

El futbol americà és, de llarg, l'esport més popular dels Estats Units juntament amb el baseball. Encara que l'NBA és un producte més global, el cert és que dins del país nord-americà els partits de l'NFL són seguits i els seus aficionats es reuneixen per veure els seus equips cada diumenge.

Brady és el rei d'aquest esport, el quarterback dels Tampa Bay Buccaneers continua sent un jugador extremadament dominant, encara que hagi complert ja 44 anys. Va començar la seva carrera l'any 2001 i des d'aleshores no ha parat de tenir èxit, ha guanyat set vegades la Super Bowl i ha guanyat el trofeu de MVP en tres temporades.

Els diners de Tom Brady

El jugador de San Mateo ha apostat per altres negocis per generar diverses fonts d'ingressos. Sembla que la seva retirada és a prop, però cada any sorprèn els aficionats demostrant que segueix a un bon nivell.

Brady té un patrimoni valorat en uns 200 milions de dòlars. Encara que és una de les màximes estrelles de l'NFL ha renunciat a molts diners perquè els seus equips tinguessin una millor plantilla invertint en altres companys.

Tom Brady EP (2)

Tom Brady / Europa Press

És una cosa que es va repetir al llarg de la seva carrera en els New England Patriots, equip en el qual va estar durant 20 temporades. Actualment, juga en els Tampa Bay Buccaneers amb un contracte de 50 milions de dòlars per dues temporades amb una bonificació de 9 milions més en funció d'objectius personals i col·lectius.

Ha guanyat prop de 140 milions de dòlars per contractes publicitaris. De fet, el 2010 quan va firmar amb la marca esportiva Under Armour va demanar accions de la companyia. Aquesta empresa va augmentar considerablement el seu valor i patrocina a altres estrelles de l'esport mundial com Stephen Curry, dels Warriors de l'NBA.

Els negocis de l'estrella de la NFL

Encara que és un jugador extremadament popular i les marques es barallen per aconseguir que sigui la imatge de la seva companyia, Brady sempre ha triat els seus contractes amb comptagotes.

Una de les raons d'aquest fet és que ha decidit utilitzar la gran part del seu temps lliure en la seva empresa TB12. Aquesta entitat es dedica a ajudar altres esportistes a aconseguir un entrenament i una alimentació d'elit per ajudar-los a destacar en les seves disciplines.

Brady també va fundar 199 Productions, una productora que ha participat en la realització de diversos documentals, programes de televisió i llargmetratges, sempre amb l'esport com a eix central.

També ha invertit en diversos negocis immobiliaris. Brady ha comprat diverses cases, apartaments i terrenys i els ha aconseguit vendre després d'un temps, generant, gairebé sempre, beneficis. Un exemple d'això és la casa que tenia en The Burrage House, una zona residencial de Boston, la va adquirir el 2004 per 4 milions de dòlars i el 2008 la va vendre per 5,3 milions.