Una increïble illa d'Escòcia, situada al sud-oest de Glasgow, causa furor a les xarxes socials. L'illa, de propietat privada, illa s'ha posat a la venda després que l'any 1990 l'adquirís una parella de dissenyadors, i precisament és el preu que demanen el que ha sorprès desenes d'usuaris. L'illa es comercialitza pel mateix preu d'un pis, fins i tot menys, i en el preu inclou una gran mansió de cinc habitacions, heliport i jardí, així com dos fars, un d'ells en funcionament i completament automatitzat. Malgrat la cridanera proposta, hi ha un petit detall ocult en l'oferta que pot fer enrere a la majoria de possibles compradors. 

L'illa en venda es coneix com l'illa de Pladda, situada a 50 quilòmetres al sud-oest de Glasgow. Les seves dimensions són d'aproximadament 700 metres de llarg i onze hectàrees de superfície. Al terreny hi viuen centenars d'espècies d'ocells, i durant els mesos d'estiu poden veure's dofins i taurons nedant les seves aigües. 

L'illa es ven per 350.000 lliures, un preu molt competitiu tenint en compte el mercat immobiliari actual

Els dissenyadors de moda Derek i Sally Morten van adquirir la petita illa de Pladda l'any 1990, però ja fa diversos anys que no hi viuen. Per aquest motiu, han decidit posar-la a la venda, incloent en el preu el terreny, la casa (que compta amb cinc habitacions i un jardí) i els dos fars, així com altres equipaments, com ara l'heliport. El preu que demanen per ella és molt competitiu, si es tenen en compte els preus del mercat immobiliari britànic, però també els de l'espanyol. Els dissenyadors demanen 350.000 lliures esterlines per l'illa, xifra que es tradueix en uns 415.000 euros. A la ciutat de Barcelona, trobar un habitatge que tingui, com a mínim, quatre habitacions o més per aquest preu és pràcticament impossible

El petit detall que amaga l'oferta

L'oferta de l'illa és molt suculenta i cridanera, ja que per un mòdic preu ofereix una gran extensió de terreny, una mansió amb jardí, un heliport i dos fars. Malgrat això, l'oferta amaga un petit detall: l'illa necessita una important reforma per ser habitable de nou. Els seus actuals propietaris van abandonar-la fa anys i, des d'aleshores, ha estat inhabitada, motiu pel qual les construccions que hi ha s'han deteriorat considerablement. L'agència immobiliària que la té en venda, Knight Frank, especifica que la reforma és "necessària", però no està inclosa en l'oferta i ha de córrer a càrrec del comprador.