Iker Casillas, un dels porters més icònics de la història del futbol, fa anys que no juga en primera línia. Però el seu patrimoni no fa més que créixer, i no és gràcies a les seves parades. Un entramat d'empreses diferents han garantit al futbolista una retirada dels camps discreta, però acomodada, després dels seus últims anys, en els quals es va destapar la seva mala relació amb Florentino Pérez, president del Reial Madrid.

Iker Casillas, criticat per Florentino Pérez

"Les dues grans estafes del Madrid són primer Raúl i segon Casillas. L'Iker, pobre home, no té dos dits de front. No et preocupis. Jo el conec perfectament bé. És un paio sense cap... Vaja, és molt curt. És com un nen petit, és com un gos falder, és com un ninot, una cosa infantil." Un àudio en el qual se sentia Florentino Pérez dient això escandalitzava al panorama futboler el 2015, encara que la data de les declaracions era del 2006.

Diversos jugadors i fins i tot entrenadors van passar pel judici del president del Reial Madrid, que va arremetre contra tots ells.

Iker Casillas / Wikimedia Commons

Iker Casillas / Wikimedia Commons

En les mateixes filtracions es podia sentir també: "Passa com amb Casillas. Perquè Casillas no és porter per al Reial Madrid. Què vols que et digui? No ho és. No ho ha estat mai. Ha estat el gran error que hem tingut. El que passa és que els teus col·legues, macho, l'adoren, l'estimen, parlen amb ell, jo què sé. El defensen tant... Bo, és una de les grans estafes. La segona és el Raúl. Les dues grans estafes del Madrid són: primer, Raúl; i segon, Casillas." Les dures declaracions van causar gran enrenou, mostrant un Florentino cruel i deixant la majoria de víctimes bocabadades.

En la llista Forbes com a empresari creatiu

Iker Casillas, que va jugar per a l'equip madrileny des de 1999 fins a 2015, no va reaccionar públicament a la provocació. Només va publicar a les seves xarxes socials una fotografia en un vaixell a Mèxic, que va acompanyar de la frase "Respira. Oblidar és viure".

Quinze anys després d'aquestes paraules, l'etern porter de la Selecció Espanyola és ambaixador del Reial Madrid i vicepresident de la Fundació. I no li va tan malament malgrat les dures crítiques del Florentino: aquest setembre es colava en la llista Forbes dels 100 espanyols més creatius al món dels negocis.

I és que el de Móstoles, que el 2014 va ser el jugador de futbol més ben pagat amb uns ingressos de 82 milions de dòlars -especialment sorprenent tenint en compte que els porters estan per sota en l'escala salarial de les alineacions.

Patrimoni milionari pels seus negocis

Segons la mateixa revista Forbes, el seu patrimoni frega els 240 milions de dòlars, provinents, majoritàriament, de les seves múltiples empreses.

El seu negoci més recent, creat aquest mateix any, es tracta de Sportboost, una acceleradora d'empreses tecnològiques orientades a la indústria de l'esport, projecte que compta amb el suport de l'escola de negocis ESIC i LaLiga per assessorar companyies prometedores en aquest camp.

I el març passat, Casillas va constituir al Registre Mercantil la firma Iker Casillas Academy SL, que va arrencar la seva activitat un mes abans i que s'encarrega de la formació de nens, nenes i adolescents mitjançant el desenvolupament d'activitats esportives.

L'acadèmia li serveix per canviar el rumb dels seus altres negocis, com la immobiliària Ikerca SL, que tenia pèrdues en els últims anys.

Tot i això acumula un patrimoni d'11 milions d'euros i té actius immobiliaris per valor de 12,92 milions en la societat de què va apartar el seu pare el 2013, després de diferències personals entre ambdós.

Empreses immobiliàries i acceleradores d'empreses

Es va iniciar en el sector el 2005, quan va decidir incloure entre les seves activitats la compra i venda de solars, habitatges i locals comercials industrials.

I d'altra banda Caselles World, que gestiona la seva fundació i que es finança a través de la marca de roba 1K, va aconseguir un benefici de 27.636,64 euros el 2019, lluny de les xifres d'un any abans, quan va guanyar 828.000,08 euros.

Aquesta firma és molt més petita, ja que el seu patrimoni és d'1,41 milions i encara més reduït és el d'Ikerfer 1981, centrada en el lloguer de locals i que va reportar un benefici de 57.054,47 euros.

Tots aquests actius són els que han portat al porter a colar-se entre els més rics i a superar els moments més durs que li ha donat el futbol en els últims anys, així com del seu divorci de Sara Carbonero aquest any.