La vida de Josep Maria Bartomeu ha canviat notablement des que el passat 27 d'octubre de 2020 deixés la presidència del FC Barcelona. L'expresident blaugrana s'ha refugiat en els seus negocis personals després de deixar enrere la gestió del club del Camp Nou després d'estar al capdavant durant 6 anys.

L'entitat catalana té un enorme deute d'uns 1.350 milions d'euros, a més de tenir un patrimoni negatiu de 451 milions d'euros. És per això que Joan Laporta, el nou president, ha pres mesures per reduir els problemes econòmics del Barça. Uns quants jugadors de la primera plantilla com Gerard Piqué o Jordi Alba han reduït el seu salari per inscriure a uns nous fitxatges (Memphis Depay, Sergio Agüero i Eric Garcia) que han arribat com a agents lliures davant de la impossibilitat del club de licitar per futbolistes amb contracte en vigor.

La nova vida de Bartomeu

Quan encara era president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu va passar per un divorci i es va separar de Marta Frías, la seva exdona. Després d'això l'expresident va deixar l'habitatge en el qual vivia amb la seva dona a Les Tres Torres i va marxar al barri de Sarrià. Actualment Bartomeu té nova parella i se li ha pogut veure al seu costat en algun vídeo penjat a les xarxes socials.

Bartomeu s'ha refugiat en la seva empresa. Actualment es troba al capdavant d'Adelte i sembla que la situació econòmica de la mateixa és bona. L'entitat va facturar prop de 20 milions d'euros l'any passat. La companyia es dedica a l'enginyeria aplicada a aeroports i ports. Realitzen passarel·les d'embarcament i han treballat en alguns dels aeroports més grans del món.

Bartomeu 2 EP

Josep Maria Bartomeu expresident del Barça / Europa Press

L'empresa, fundada per l'avi de Bartomeu el 1963, es dedicava inicialment a la fabricació de remolcs i vehicles de transport. Des de mitjans dels anys 70 va guanyar presència al nord d'Àfrica, Llatinomerica i Europa. Des del 1982 la companyia va començar a executar activitats comercials a aeroports.

Ha tancat recentment un acord molt positiu per a l'entitat. Adelte proporcionarà serveis a 18 aeroports diferents a Espanya. Es pot destacar la seva presència a l'aeroport de Sevilla en el qual han instal·lat un nou sistema d'arcs per millorar el control de moviment a través de passarel·les.

L'empresa té presència a Amèrica, Àfrica, Àsia i Oceania. Recentment ha treballat en la producció de portes d'embarcament als aeroports de Bagdad (Iraq), Ginebra (Suïssa) i Chacalluta (Xile) i als ports de Casablanca (Marroc), Puerto Cañaveral (Estats Units), Quebec (Canadà), Sydney (Austràlia), Busan (Corea del Sud) i Dubai (Emirats Àrabs Units).

Es tracta d'una companyia important que el 2018 va augmentar la seva plantilla en un 20% incorporant prop de 150 empleats nous que es van sumar als 750 que ja en tenia.

Bartomeu es defensa de les acusacions

Josep Maria Bartomeu es va defensar de les acusacions que el col·locaven com a principal culpable de la mala situació econòmica del Barça. Va parlar per als companys de Sport i Mundo Deportivo i va deixar clar que el coronavirus és la principal causa dels problemes econòmics de l'entitat esportiva: "Som la junta que hem estat més actius, però a partir de març de 2020, aquesta gestió seriosa i rigorosa es va veure truncada per l'aparició de la pandèmia, que va disminuir dràsticament els ingressos. I a partir de llavors patim una retallada molt important", va dir l'expresident.

També va aprofitar per desestimar les crítiques a la seva gestió, ja que considera que sempre van complir els mínims exigits per les entitats esportives com la UEFA i LaLiga: "No ha estat una gestió nefasta. No ho dic únicament jo, ho diu LaLiga, la UEFA en el seu Fair Play Financer i els auditors. Hi ha hagut beneficis de prop de 185 milions d'euros", va comentar.

Finalment, va destacar la competitivitat de l'equip en totes les seves àrees esportives: "Doblem ingressos i arribem gairebé a 1.000 milions i això va fer que tinguéssim capacitat de gastar més en equips de futbol masculí, femení, bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins i això permetia tenir equips competitius que han guanyat molts títols aquests anys", va explicar Bartomeu.