El jurat ha considerat Norbert Feher, acusat del triple crim d'Andora, fets esdevinguts el 14 de desembre de 2017, culpable per unanimitat de tres delictes d'assassinat, del ramader José Luis Iranzo i dels agents de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil, Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero.

Pels tres assassinats demanen per a Feher una pensa de presó permanent revisable. És a dir, un mínim de 25 anys.

Triple assassinat a traïció

Així doncs, es considera provat que el criminal serbi -àlies Igor el Ruso- va disparar a traïció a les seves tres víctimes de forma "conscient, voluntària i amb traïdoria" sense possibilitat que es defensessin.

José Luis Iranzo va ser assassinat quan es va apropar a la seva propietat 'Mas del Saso'. Feher, després de disparar contra ell, va sostreure el seu vehicle i va dirigir-se al 'Mas del Zumino', on tenia el seu amagatall.

Igor el Ruso / Europa Press

Igor el Ruso / Europa Press

Allà es van apropar els agents Romero i Caballero. Igor el Ruso els va esperar ocult i els va disparar per l'esquena sense que ells arribessin a desenfundar les seves armes. L'homicida va apuntar a zones corporals no protegides per les seves armilles antibales i els va abatre amb rapidesa, segons la sentència. Quan estaven a terra, greument ferits, els va rematar amb trets a curta distància.

El jurat considera que Igor el Ruso va ser conscient de què a qui disparava eren membres de les Forces de Seguretat de l'Estat, i considera provat que va tirotejar els guàrdies civils per agreujar el seu sofriment mentre morien.

Demanen l'absolució per la mort dels agents

Després de sis jornades de judici, en la seva última paraula, Igor el Ruso va demanar als membres del jurat popular que fossin "racionals, freds i calculadors, que no estiguin influïts per ningú."

Igor el Ruso / Europa Press

Igor el Ruso / Europa Press

Així mateix, va assegurar que les morts del ramader i dels agents de la Guàrdia Civil s'han targiversat per la "propaganda mediàtica" que ha esdevingut.

Igualment va dir que els crims es van produir durant la nit i que ell no veia. "Disparar en la foscor és ciència-ficció", ha ironitzat.

El seu advocat defensor, Juan Manuel Martín Calvente, va modificar la seva petició inicial d'absolució i va reconèixer que l'encausat és l'autor de la mort violenta del ramader José Luis Iranzo. Entén que es tracta d'un homicidi, no assassinat -sense traïdoria, acarnissament o la concurrència de preu-.

Igor el Ruso / Europa Press

Igor el Ruso / Europa Press

Respecte als agents, la defensa considera que Igor el Ruso va actuar en legítima defensa i demana l'absolució per aquestes dues morts.

Neurosi de guerra, no. "Psicòpata"

El lletrat va retirar la petició de la defensa perquè s'apliqués l'eximent de por insuperable i la de trastorn de la percepció per neurosi de guerra.

Fins a quatre forenses de l'Institut de Medicina Legal d'Aragó van assegurar que el que l'acusat pateix és en realitat una actitud de "psicòpata primari molt perillós".

Igor el Ruso / Europa Press

Igor el Ruso / Europa Press

El judici s'ha celebrat a l'Audiència de Terol. A més, el tribunal popular, en el seu veredicte, també ha trobat Feher culpable de tres delictes de robatori amb violència per apoderar-se del vehicle d'Iranzo, de les armes reglamentàries i altres efectes dels guàrdies civils; de dos delictes d'atemptat, i de tinença il·lícita d'armes.

No obstant això, han considerat que Igor el Ruso no és culpable de pertinença a una organització criminal, tal com sol·licitaven algunes de les acusacions particulars.