Els Mossos d'Esquadra han identificat al presumpte autor de l'agressió gairebé mortal d'aquest dimarts al vespre al Poblenou de Barcelona, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Es tracta d'un home d'origen magrebí molt conegut al barri per tenir antecedents delictius semblants de robatoris. El reconeixement del lladre ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana de testimonis que es trobaven al carrer Ciutat de Granada en el moment de l'assalt, així com càmeres de vigilància de la zona i d'altres imatges enregistrades pels vianants amb els seus telèfons mòbils. Els agents el busquen en aquests moments per detenir-lo després de deixar un home en estat crític.

El lladre, identificat i a l'espera de ser localitzat, va sostreure el telèfon mòbil a un home, d'uns 60 anys d'edat i nacionalitat espanyola. La víctima, però, va resistir-se al robatori, ocorregut quan estava entrant amb el cotxe al pàrquing de casa seva. L'intent de recuperar-lo va provocar una extrema violència del delinqüent que li va propinar diverses puntades de peu, cops de puny i fins i tot el va fer impactar diverses vegades contra el terra. Segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, l'individu anava en bicicleta i va aconseguir escapar amb aquest mateix vehicle del lloc dels fets.

Violència extrema i fugida en bicicleta, a l'espera de ser localitzat

A l'espera de ser localitzat, l'home que va patir el robatori i la posterior pallissa continua en estat crític a l'hospital. Els cops de puny, les puntades de peu i els forts cops contra el terra que li va propinar el lladre van deixar-lo greument ferit. Els facultatius sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el van traslladar al centre hospitalari, on en aquests moments està entre la vida i la mort. Els Mossos d'Esquadra esperen poder-lo localitzar les pròximes hores, un cop identificat, per tal de detenir-lo pel robatori amb violència i possiblement per una temptativa d'homicidi. Respecte a la investigació, si la víctima acaba morint, com es preveu, la investigació passarà als agents especialitzats en homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió de Barcelona.