Nou model per cultivar marihuana: fer-ho entre tomàquets, pebrots i síndries a l'hort. Així ho han fet unes cinc persones, que han acabat detingudes per la Policia Nacional, a Sanlúcar de Barrameda (Cadis). Els productors de droga tova utilitzaven els hivernacles ubicats a la zona de la Algaida, on desenvolupaven la seva activitat comercial normal amb vegetals i fruites considerades legals. Per això mateix, segons ha avançat La Voz de Cádiz, era molt fàcil amagar les plantes de cànnabis en el cas que la policia fes controls parcials als camps. Però no van adonar-se'n que l'auge d'aquest conreu va encendre la guspira de curiositat dels cossos de seguretat de l'estat.

Cinc cultius de marihuana i 1.434 plantes intervingudes 

Tot i que la gran majoria d'aquestes plantacions acostumen a descobrir-se dins de pisos o cases unifamiliars situades a urbanitzacions, l'astúcia dels delinqüents arriba fins i tot a conrear-la dins d'armaris. Això significaria que no és del tot forassenyat que un cultiu tradicional les amagui i les faci créixer per aconseguir uns ingressos extres derivats de la seva venda al mercat negre. La Policia Nacional, en concret, va localitzar cinc plantacions de cànnabis a la Colonia Monte Algaida amb un total de 1.434 plantes de marihuana en la seva etapa final de creixement, a punt per recollir els cabdells.

El total de droga tova intervinguda pels agents, una vegada van treure troncs i branques, tenia un pes de 594 kilos. Tot i que no tots els cabdells estarien per recol·lectar, però sí la gran majoria. En aquesta operació van ser arrestades cinc persones com a responsables de la cura i manteniment de les plantes. També van decomissar la infraestructura necessària pel seu creixement, així com diversos llums i balastos, aires condicionats, filtres de carboni i extractors d'aire.

Els cinc detinguts per la Policia Nacional han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sanlúcar de Barrameda. De fet, el Twitter del cos ha donat la volta a aquesta intervenció a Cadis i ha preguntat amb certa gràcia als seus seguidors: "T'agrada l'horticultura? Genial. Però recorda fer-lo amb hortalisses i vegetals saludables". Perquè amagar la marihuana entre tomàquets, pebrots i síndries sembla que no acaba de funcionar a llarg termini, tot i quedar pràcticament camuflades entre l'agricultura tradicional.