Forta baralla al centre històric de Vic (Osona). Un grup de persones s'ha vist acorralada en un portal del carrer Manlleu de la ciutat osonenca, concretament al número 13, per dos homes que portaven pals i una porra desplegable, segons es pot veure al vídeo al que ha tingut accés ElCaso.cat. Hi hauria un tercer implicat en aquests fets violents, que ja ha estat identificat juntament amb els altres dos per la Guàrdia Urbana del municipi. L'enganxada ha tingut lloc a dos quarts de quatre de la tarda, sota l'atenta mirada dels vilatans que per allà passejaven, per l'alt grau de violència que s'observava. De fet, l'individu amb la porra desplegable estava sagnant i sense samarreta a l'alçada del coll.

 

Acorralats i colpejats amb pals, fins i tot el gos surt en defensa dels assetjats

En aquests moments encara es desconeixen les causes que han produït aquesta forta baralla amb impactants imatges de violència a la capital osonenca. Pel que s'observa al vídeo, al principi, un grup de dones i un parell d'homes retenen una persona a la porta del portal. Poc després, entre estirada i bufetada, els dos homes, un d'ells amb la porra extensible i amb sang, i l'altre amb un pal que sembla un paraigües malmès, intenten pegar-li i el colpegen al cap. No sé sap perquè van acabar assetjats d'aquesta manera, però una de les persones que hi eren allà, amb un gos, en un moment l'animal va desfer-se'n de la corretja i va enfrontar-se, sense cap tipus d'agressió per part del ca, un dels agressors. La dona a la que pertany el gos, pocs segons després, l'agafa i l'aparta agarrant-lo del collar.

Els dos homes tornen a atacar. No se sap si a la tercera persona acorralada la protegia el grup de persones o simplement l'havien enxampat per cometre algun tipus de delicte, com un robatori. El que és clar és que les imatges no enganyen i si veu com els pals i les porres, volent o sense, acaben colpejant també diferents persones del grup, en un principi dues dones. Els ciutadans allà presents no fan res més que mirar, de la mateixa manera que la gent surt al balcó amb el seu telèfon mòbil a enregistrar el moment. Només hi ha l'excepció de dos homes que intenten tranquil·litzar a dos dels agressors.

La Guàrdia Urbana de Vic ha identificat a les tres persones que es barallaven amb objectes contundents aquest dilluns per la tarda. Així, s'han traslladat al lloc dels fets, al carrer Manlleu, una artèria comercial que surt del casc antic de la ciutat i que continua fins a les principals avingudes que conformen les circumval·lacions urbanes. Quan han arribat, els dos homes (el de la porra desplegable i el pal que semblava un paraigües) sembla que haurien sortit corrent a corre-cuita per la Rambla del Carme. Els Mossos d'Esquadra també s'han desplaçat a l'escenari dels altercats. La policia municipal ha informat que actuarà "administrativament i penalment" contra els implicats, mentre l'ajuntament ha condemnat els fets a través de les xarxes socials.