Un home de 58 anys se suïcida saltant al pati interior de l'edifici en el qual vivia i d'on l'havien de desnonar aquest matí al barri de Sants, a Barcelona.

Se suïcida quan l'anaven a desnonar a Sants

Aquest dilluns dos funcionaris s'han presentat a un habitatge de Sants per fer efectiu el desnonament d'un home de 58 anys.

El contracte, a nom d'un sol habitant, datava del 2018 i el propietari havia denunciat que el llogater no pagava el lloguer des de juny del 2020.

Després de sis mesos, al gener, va presentar una demanda, segons informa el mitjà El País. Després d'una paralització del procediment per oferir una defensa gratuïta al denunciat, es va fixar una data inicial per al seu desnonament, que va ser prorrogada.

Es tira pel pati interior i mor: van desestimar el seu últim recurs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que la víctima va rebutjar el protocol que se sol seguir judicialment per facilitar les seves dades als serveis socials municipals.

Dijous passat, l'home va presentar un informe municipal elaborat per l'Ajuntament de Barcelona per paralitzar el seu desallotjament.

Però el document no complia amb els requisits legals per suspendre el desnonament i el jutjat de primera instància número 3 de Barcelona el va desestimar.

Stop Deshaucios / Wikimedia Commons

Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per no pagar el lloguer des d'estiu del 2020 / Arxiu Wikimedia Commons

Per això, el tribunal superior va seguir endavant amb el procés. Fins aquest matí, quan els funcionaris s'han presentat a la casa per executar el llançament.

Segons el mitjà citat, quan han tocat al timbre, l'home, que estava sol, ha obert i ha dit "un moment". Llavors s'ha tirat pel pati interior de l'edifici, i ha mort a causa de la caiguda.

L'Ajuntament de Barcelona no ha donat informació sobre la situació de l'home ni de les alternatives en l'àmbit municipal que se li van oferir.