Un home de 41 anys ha estat arrestat el dimecres passat al migdia per circular a gran velocitat per Porqueres (Pla de l'Estany). Els Mossos d'Esquadra, en una patrulla de paisà, van parar a un turisme que anava de forma erràtica, trepitjant les línies i a batzegades. Els agents, després d'aturar-lo i portar-lo a la comissaria de Banyoles (Pla de l'Estany) van comprovar que tenia una ordre europea de detenció i entrega per pertinença a un grup criminal organitzat.

La policia catalana el va aturar a la C-66, a l'alçada de Palol de Revardit (Pla de l'Estany). L'home va aportar documentació falsa durant la seva identificació, per la qual cosa el van acompanyar fins a la comissaria de Banyoles per verificar la seva identitat en col·laboració amb el Centre de Cooperació Policial i Aduaner del Pertús (França). 

Relacionat amb el tràfic de drogues

Una vegada a les dependències policials, els mossos van descobrir que el permís de conduir i la carta d'identitat eren falsos i que, a més, tenia la ja esmentada ordre de detenció i entrega pendent de l'Estat francès. Està acusat, concretament pel Tribunal de Justícia de Tolosa, com a integrant d'un grup criminal organitzat i relacionat amb el tràfic de drogues.

Per tot això, a més de circular a gran velocitat i identificar-se amb un document fals, els Mossos d'Esquadra el van detenir en base a l'ordre vigent i se'l va traslladar a l'Audiència Nacional.

Més de 6.000 euros en efectiu

Durant l'escorcoll, la policia catalana va trobar una bossa de mà amb 1.690 euros. A més d'una altra motxilla d'esport amb un paquet a l'interior envasat al buit amb 4.500 euros en bitllets fraccionats, tres telèfons mòbils, una navalla i una pistola detonadora amb tres cartutxos. Per aquest últim artefacte, també va ser denunciat administrativament.