Les multes de trànsit són temudes pel que es pot arribar a pagar. Les organitzacions de cada país estructuren un reglament que els conductors han de complir per garantir unes mesures de seguretat mínimes a la recerca de reduir notablement cada any els accidents.

De fet, aquest tipus d'organitzacions treballen diàriament perquè el reglament estigui completament actualitzat, tenint en compte els avenços tecnològics i fins i tot els vehicles nous que no estaven contemplats en primera instància.

De fet, en alguns països s'ha implantat un sistema de punts al carnet de conduir per no permetre que les persones siguin constantment reincidents. D'aquesta manera, s'evita que una persona que tingui una gran capacitat econòmica cometi faltes constantment mentre condueix.

L'home que va rebre 51 multes

John Barrett, un veí de Chiswick, un veïnat ubicat a l'oest de Londres, ha estat protagonista per rebre a casa seva 51 cartes amb multes de trànsit per haver circulat per una carretera en la qual únicament poden transitar residents de la zona.

Cada una de les infraccions té un cost de 130 lliures (uns 156 euros), per la qual cosa Barrett havia de pagar 6.350 lliures, una quantitat enorme d'uns 7.600 euros. Lisa, la dona de John, va alertar el seu marit quan va veure arribar unes 50 cartes al seu domicili, fet que la va posar molt nerviosa en adonar-se que totes eren multes de trànsit.

Radar Pixabay (1)

Radar / Pixabay

Les multes les hi van posar per anar amb cotxe en el trajecte que va de casa seva fins al gimnàs al qual va habitualment. Malgrat això, ell és veí de la zona i té permès circular per la zona amb el seu Tesla, que és un vehicle que no té gairebé impacte mediambiental, ja que utilitza un motor elèctric.

No és la primera vegada que té problemes amb aquesta carretera, ja va rebre set multes l'any passat i va informar que sí que tenia permís per conduir per aquesta ruta sense ser sancionat. No va rebre resposta a la seva queixa, però mai no va pagar les multes.

Les declaracions de John Barrett

Els companys del Mirror van parlar amb Barrett per conèixer la seva versió dels fets. Ell es va mostrar molt indignat: "És ridícul, sense advertència ni res. No hi ha una carta que digui que ha estat captat per la càmera conduint per aquesta carretera i no creiem que degui ser-ho, és increïble. Imagina't si jo fos algú realment vulnerable. Sense esmentar que el meu permís em permet utilitzar aquest camí", va dir.

També va lamentar que creu que es malgasten diners públics amb aquest tipus d'errors: "El cost per al contribuent ha d'haver estat enorme: cada avís té tres captures de pantalla del meu cotxe. El temps que els pren imprimir aquestes captures de pantalla i posar la carta al sobre costaria una fortuna. Tot el que havien de fer era posar el meu registre al seu ordinador i veurien que tenia un permís. Això m'ha tret molt temps", va lamentar.

Finalment, va criticar la lentitud amb què treballa l'administració al Regne Unit per resoldre problemes com el seu: "És tan estressant, jo tinc 28 dies per pagar, però ells tenen 56 dies només per respondre un correu electrònic. És una bogeria. Què estan fent que necessiten 56 dies per escriure un correu electrònic? Jo responc a més de 50 correus electrònics cada dia", va comentar.