Els Mossos d’Esquadra estan investigant com va morir l’home de 50 anys de nacionalitat francesa que va ser trobat sense vida a l’interior d’un vehicle al riu Ebre al pas de barques de Miravet, a la Ribera d’Ebre. El vehicle amb l’home a l’interior es va trobar al voltant de les onze del matí d’aquest diumenge i ara per ara, segons les primeres fases de la investigació, no sembla que l’home hagués patit una mort criminal. La policia creu que el conductor, que viu per la zona, es va perdre i de nit, despistat, va acabar a l’interior del riu, on no en va poder sortir. 

No presenta signes de criminalitat

El cadàver, que va ser recuperat ahir amb els Bombers i efectius de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, no presentava signes de criminalitat exterior. Les proves forenses hauran de confirmar-ho. Tampoc sembla que l’home fos assassinat i hagués estat posat al cotxe i tirat al riu. Una de les finestres del cotxe estava oberta, un fet, segons els investigadors dels Mossos, que fa pensar en la teoria de l’accident, arribant al riu per error.

Durant aquest dilluns seguiran les tasques de rescat del vehicle. El cadàver va poder ser recuperat ahir a la tarda, per tal de poder avançar en la investigació. La policia catalana, havent descartat la motivació criminal, estan enllestint la investigació per poder aclarir realment què va passar. Segons les primeres informacions, l’hora de la mort sembla ubicada de nit, un fet que referma la teoria que l’home, confós per la nit, en una zona que s’arriba per un camí, es va desorientar i va acabar dintre de l’aigua quan se li va acabar el camí que connecta la carretera C-12 amb la TV-3023.

Complicat rescat

En el rescat hi ha participat dotze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat amb la unitat subaquàtica del GRAE, que van ser els primers a arribar, en rebre l’avís per l’albirament d’un vehicle enfonsat al riu. Quan van confirmar que hi havia una persona sense vida a l’interior es va activar els Mossos d’Esquadra, que van desplegar la seva Unitat Subaquàtica, que quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda van poder extreure el cadàver de l’interior del cotxe.