Un home ha mort aquest divendres en quedar atrapat sota un inodor públic al centre de Londres. Segons els serveis d'emergència, la víctima es trobava reparant l'orinal quan va quedar atrapat de tal manera que els bombers van trigar dues hores a rescatar-lo, però ja era massa tard.

El tràgic accident ha tingut lloc al voltant de l'una del migdia (hora local) al carrer Charing Cross Road de la capital britànica, molt a prop de Trafalgar Square. L'home estava treballant per reparar un inodor hidràulic, un format d'orinal públic que només està disponible durant la nit, mentre que durant el dia està retret sota terra. La principal hipòtesi de les autoritats locals és que, mentre duia a terme les tasques de reparació, l'inodor hauria començat a baixar, xafant el treballador.

Un rescat molt complicat

La víctima va quedar atrapada entre el paviment i l’inodor, sofrint ferides molt greus. Més de 20 bombers de les estacions de Soho, Euston i Dowgate van treballar per intentar salvar-li la vida, així com diverses ambulàncies, agents de l’equip de resposta en zones perilloses i de la unitat tàctica de la policia, així com una ambulància aèria. El mecanisme de l’inodor estava defectuós, per la qual cosa no van poder fer que s’elevés i van haver de fer servir un cabrestant. Finalment, després de dues hores l’home va poder ser alliberat.

Fne 2NXXoAMoLXP
El rescat de la víctima es va allargar durant 2 hores | Twitter.

No obstant això, la magnitud de les seves ferides va fer impossible que els sanitaris desplaçats al lloc el poguessin reanimar, i la víctima va ser pronunciada morta a l’escena. Des de l’Ajuntament de Westminster han ordenat el tancament de la resta d’inodors hidràulics de la zona per precaució, i s’ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l’accident. Aquest tipus d’inodors es van introduir a Londres fa uns anys, una iniciativa que pretén dissuadir a les persones d’orinar al carrer.