El Julio era un home de 60 anys que ha mort a Vecindario (Gran Canària) mentre intentava assassinar la seva exparella cremant el seu domicili. Ella s'ha aconseguit salvar, però el presumpte maltractador ha mort per les flames. Els veïns el descriuen com "una persona tranquil·la a qui se li han creuat els cables", una descripció que no correspon amb la brutalitat del succés.

Els fets van passar a plena llum del dia, cap a les 15:30, en una casa situada al carrer Diego de Ordaz número 20 i el presumpte autor dels fets es deia Julio Agustín Herrera Perez, un home de 60 anys que tenia una ordre d'allunyament de la seva exparella, de 56, per maltractar-la.

El Julio va trencar l'ordre d'allunyament per assassinar la seva exparella

El Julio va decidir trencar l'ordre d'allunyament per assassinar la seva exnòvia i la parella de la seva filla, una noia de 21 anys que també estava al lloc dels fets. Així doncs, va emplenar la seva furgoneta de bombones de gas i bidons de gasolina amb l'objectiu de provocar un incendi i assassinar-les.

Quan ja tenia el vehicle preparat, es va dirigir fins a casa de la víctima i va estampar el cotxe contra el garatge i es va cremar ell mateix amb el mètode bonzo: ruixant-se amb la benzina.

Les dues dones es van poder refugiar de les flames al terrat

Quan els veïns del municipi van començar a veure la gran columna de fum, immediatament van trucar a Emergències 112. Els bombers i els policies es van desplaçar fins al lloc dels fets i van poder comprovar que la dona de 56 anys i la jove de 21 s'havien pogut refugiar de les flames anant al terrat.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press

Julio Agustín Herrera Pérez és el presumpte assassí que ha mort intentant matar la seva exparella a Vecindario (Gran Canària) / Europa Press

Julio Agustín Herrera Pérez, una persona "tranquil·la"

No van poder fer res per salvar la vida del presumpte maltractador i assassí, ja que va morir després de ruixar-se amb la benzina. Segons expliquen els veïns de la zona a Telecinco, Julio Agustín Herrera Pérez era una persona tranquil·la i pensen que aquest tràgic succés ha estat una "creuada de cables". No obstant això, la família de la víctima pensa que feia temps que planejava assassinar la seva exparella.

Només tres agents per 150 víctimes de violència masclista

Aquest succés ha posat de manifest el problema que hi ha en aquest municipi pel que fa a les víctimes de violència de gènere. Hi ha 150 dones en risc i només tres guàrdies civils per tots aquests casos, és a dir 50 casos per agent, fet que provoca que l'atenció a les víctimes no sigui tan especialitzada com hi hauria.