Un home gran ha mort aquesta nit en un incendi en una casa de dos pisos a la plaça Gran de Mataró. Al voltant de les onze de la nit els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís i tot i els esforços, l’home, de 79 anys, no ha pogut sortir de casa i tot i poder ser evacuat, ha acabat morint, segons han confirmat els serveis d’emergència.

Els Mossos d’Esquadra, com és habitual en els incidents amb víctimes mortals, han obert una investigació, però tot sembla indicar que és accidental. De moment, la policia catalana ho tracta així, tot i que no n’han donat més detalls, a l’espera que avanci la investigació.

Al voltant de dos quarts d’onze els Bombers van rebre l’alerta d’un incendi a l’escomesa elèctrica de l’edifici. Quatre dotacions, tres vehicles d’aigua i un de comandament, es van desplegar a la zona. En arribar al lloc, l’edifici de planta baixa i dos pisos, hi havia molt fum i rebien la informació que a l’interior hi havia una persona amb mobilitat reduïda. Van iniciar la recerca i l’extinció de l’incendi. Van localitzar a la víctima i la van evacuar a l’exterior. El personal mèdic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va assistir-lo, però les maniobres van ser infructuoses i, finalment, en van confirmar la mort.

Incendi apagat a mitjanit

Al voltant de les onze els Bombers van poder apagar l’incendi, que va cremar el menjador de la planta baixa, i el van donar per controlat. Van ventilar el fum i van revisar els danys a l’edifici, donant-lo per extingit al voltant de la mitjanit. El SEM, que va desplaçar tres unitats i suport psicològic, van fer dues assistències més de persones, que van ser altes in situ, segons ha informat Bombers en una nota de premsa aquest dissabte al matí.