El jurat ha emès ja un veredicte en el judici celebrat a l'Audiència de Còrdova contra un home de 95 anys per matar la seva dona de 86 malalta d'Alzheimer a Iznájar, de 46 punyalades. El jurat considera no provat per unanimitat que l'acusat actués "per un mòbil humanitari" ni que matés a la seva esposa "per amor", com va explicar l'acusat, després d'admetre que la malaltia que tenia ella "el va destrossar". "Em va embogir veure-la en aquesta situació", va subratllar.

46 punyalades a la seva dona

El 29 de novembre l'home i la dona es trobaven al domicili en companyia d'una de les seves dues filles. Cap a les 16,00 hores, l'acusat, "aprofitant que la seva dona no podia moure's del llit" per una lesió, "el que minvava tota possibilitat de defensar-se", detalla el fiscal, suposadament va agafar un ganivet i, "amb intenció d'acabar amb la seva vida i sabent que així augmentava inhumanament el sofriment de la víctima, la va apunyalar fins a un total de 46 vegades" en diferents parts del cos, alhora que "pressionava la boca de la víctima perquè no cridés".

Ganivet cuina / Unsplash

Ganivet cuina / Unsplash

Des de la família es va demanar que l'homicidi no s'abordés com a violència de gènere, en relacionar el succeït amb "un procés eutanàsic i no amb un episodi de maltractaments".

Testimoni del marit acusat

"L'estimava amb bogeria", va manifestar durant una vista judicial l'home, destacant que els 61 anys de convivència van ser "meravellosos i feliços", però "la malaltia maleïda em va destrossar". Així, visiblement emocionat, s'ha confessat "culpable dels fets".

Les filles del matrimoni han demanat que sigui considerat "un acte de compassió", perquè el seu progenitor "no volia veure patir" a la seva mare. Cap d'elles està personada en la causa.

Anciana / Pixabay

Anciana / Pixabay

Una d'elles, que va estar amb ambdós a la casa quan va ocórrer el crim, ha comentat que en el moment dels fets ell estava amb tractament de pastilles i que "alguna vegada ha estat depressiu". També ha precisat que la seva mare presentava "alzheimer en estat avançat", recull Diario Córdoba.

Culpable d'assassinar amb alevosia la seva dona

Així doncs, el jurat ha declarat culpable l'acusat de la "mort intencionada" de la seva dona. No obstant això, el jurat creu que el processat va cometre els fets "amb la seva capacitat parcialment minvada", un fet en el qual "va influir el seu estat de depressió i el deteriorament progressiu en el qual es trobava la víctima", afirma la sentència. Uns dies abans de l'incident que va acabar amb la seva vida, la víctima presumptament es va autolesionar amb una arma blanca.

El veredicte hi afegeix que no està provada "la col·laboració activa, personal i directa" pel processat "en el suïcidi de la seva esposa que partia de la petició expressa, seriosa i inequívoca d'aquesta en patir molt greus i permanents patiments difícils de suportar", recull ABC.

Sense indult i 25 anys de presó

El jurat ha demanat que a l'acusat no se li concedeixi la suspensió de la pena ni l'indult. La Fiscalia i l'acusació exercida per la Junta d'Andalusia demanen per a ell 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l'agreujant de parentiu. La defensa demana que l'acte es consideri com un delicte de cooperació al suïcidi, amb pena màxima de sis anys.