Un home de 70 anys ha estat detingut per matar la seva tieta d'una pallissa a Las Palmas de Gran Canaria. Per intentar-se desfer del cadàver, va construir un forn casolà. Els veïns, preocupats per la columna de fum, van trucar a Emergències 112 i quan els agents van entrar al pis, van veure el cadàver de l'anciana amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Els fets van passar el dissabte en un pis del barri de San Roque de Las Palmas de Gran Canaria. Per causes que encara s'estan investigant, un home de 70 anys va començar a discutir amb la seva tieta, una dona de 90. La conversa es va anar escalfant fins al punt que el presumpte assassí la va començar a agredir brutalment i, finalment, va acabar morint.

Construeix un forn casolà amb formigó i fusta

Presumptament, durant un dia, va estar pensant com desfer-se del cadàver i, finalment, el diumenge va decidir cremar-la construint el seu propi forn crematori. Per fer-lo, va utilitzar blocs de formigó i fusta i va col·locar el cadàver de la seva tieta al seu interior i, posteriorment, li va calar foc.

Els veïns van alertar a Emergències per la columna de fum

L'home pensava que podria desfer-se del cos sense problema, però, de cop i volta, va començar a sortir una gran columna de fum que va fer sospitar als veïns, que immediatament van trucar a Emergències 112. Fins al lloc dels fets, es van desplaçar els bombers i els agents de la Policia Nacional i van poder comprovar que hi havia el cadàver de l'anciana amb signes de violència.

Policía Nacional / EFE
Un home mata la seva tieta de 90 anys a Las Palmas de Gran Canària i s'intenta desfer del cadàver cremant-lo en un forn casolà / EFE

L'home s'entrega a la Policia Nacional un dia després del crim

El presumpte autor dels fets no estava a casa, ja que després d'intentar-se desfer del cos de la seva tieta, es va penedir i va entregar-se a comissaria, on va ser detingut per un delicte d'homicidi. La Policia Nacional té una investigació oberta per esclarir les causes d'aquest crim, ja que, de moment, no ha transcendit quin ha estat el motiu que ha desencadenat l'agressió mortal.

Tiroteig en un restaurant de Salou amb un jove mort: els Mossos busquen el pistoler

Aquest no ha estat l'únic crim dels darrers dies. Aquest dilluns a la nit un home ha disparat cinc trets a un noi en un restaurant de Salou (Tarragonès) i ha acabat morint. Els Mossos d'Esquadra tenen identificat el presumpte autor dels fets i hi ha una investigació oberta per localitzar-lo i detenir-lo com més aviat millor.