La Guàrdia Civil ha detingut un home com a presumpte autor de l’apunyalament mortal de la seva parella la matinada d’aquest dimarts. Els fets han ocorregut al domicili de la víctima situat al barri de Las Arenillas de la localitat de Palos de la Frontera, a Huelva, en circumstàncies que a hores d’ara es troben sota investigació. En cas de confirmar-se com a violència de gènere, seria la cinquena dona assassinada a mans de la seva parella a Andalusia des de principis d’any.

Volia evitar que el denunciés

Segons les informacions policials, l'home, d'origen malià, es va presentar al domicili de la seva parella a altes hores de la nit, i tots dos es van enredar en una discussió, segons sembla, perquè el detingut volia que tots dos es traslladessin a viure junts, a la qual cosa la víctima, d'origen romanès, es negava. Segons els veïns, la discussió va tornar-se molt violenta, amb forts crits que van acabar amb l'home agafant un ganivet i apunyalant la seva parella.

L'alcalde de Palos de la Frontera, Carmelo Romero, ha explicat a Canal Sur Radio que la víctima tenia intenció d'acudir a la comissaria de la Policia Local, just aquest matí de dimarts, amb l'objectiu de denunciar la seva parella pel constant assetjament al qual aquest la sotmetia, insistint en el fet que havien de marxar a viure junts. Segons el batlle, tots dos treballaven en la campanya de recollida de maduixes, i passaven junts llargues jornades, motiu pel qual la dona es negava a conviure.

Apunyalada per l’esquena

La víctima hauria expressat al presumpte assassí la seva intenció de denunciar-lo si no cessava d'insistir en la convivència. En sentir aquesta amenaça, l'home la va atacar amb un ganivet, apunyalant-la per l'esquena. Els veïns van alertar als serveis d'emergència passada l'una de la matinada. Els primers a arribar van ser els agents de la Policia Local, que van trobar la víctima a terra, amb el ganivet encara clavat. Els sanitaris desplaçats fins al lloc van intentar reanimar-la, sense èxit, i només van poder declarar la seva mort.

El cas ha estat assumit per la Guàrdia Civil, que ja ha detingut el presumpte agressor, i han obert una investigació per tal d'esclarir les circumstàncies exactes en què s'ha produït aquest succés.