Menys de 24 hores. Això és el que ha tardat la Policia Nacional en identificar a qui corresponen les restes humanes que aquest divendres al matí van aparèixer en un hort a la localitat asturiana de Langreo i en detenir la persona que, suposadament, l'hauria mort i l'hauria deixat allà. La víctima, a falta que les proves forenses ho confirmin, seria un avi d'uns 70 anys i el seu botxí un home d'uns 40 anys amb qui compartia un pis al carrer Joaquín Costa de La Felguera, a molt pocs metres d'on va aparèixer part el cadàver esquarterat.

Esquarterat i abandonat en un hort dins de bosses d'escombraries

Va ser aquest divendres al matí, al voltant de dos quarts d'onze, quan van saltar totes les alarmes. Un veí de l'avinguda Gijón va anar a l'hort de darrere de casa seva i va trobar que hi havia unes bosses de plàstic que, suposadament, algú hauria llençat des del carrer. Tot i que es pensava que es tractava d'escombraries, l'horror es va apoderar d'ell quan va veure que dins hi havia dues cames humanes. Immediatament, va alertar als cossos de seguretat es van activar efectius de la Policia Nacional, que van obrir una investigació per esclarir qui era la víctima i qui podia ser l'autor del crim.

Es va muntar un dispositiu per intentar trobar més parts del cos amb agents inspeccionant la zona i drons rastrejant des de l'aire. Al vespre, després de diverses hores, es van trobar noves restes, tot i que el tors i el cap encara no han aparegut, tal com ha avançat El Comercio. Malgrat això, ràpidament es va poder començar a sospitar qui podria ser la víctima, un home d'uns 70 anys que vivia al mateix carrer, a molt pocs metres de l'hort. Era habitual veure'l sortir a passejar els seus gossos cada dia, però des de diumenge ningú en sabia res.

Excuses poc creïbles per part del company de pis

Els veïns que des d'aleshores s'havien trobat pel carrer amb el seu company de pis, un home d'uns 40 anys a qui li havia llogat una habitació, li preguntaven per ell, però els deia excuses de tota mena, des que estava a l'hospital o l'havien detingut fins que havia estat segrestat pels russos. Els investigadors, aquest mateix divendres a la nit, el van detenir i va ser traslladat a les dependències policials. La principal hipòtesi és que el va matar perquè tenien desavinences i el va esquarterar per desfer-se del cadàver més fàcilment.

restes humanes esquarterades langreo eloy alonso efe
L'assassí es va desfer del cadàver esquarterat llençant-lo a un hort al costat de casa seva. | Eloy Alonso / EFE

Les proves forenses hauran de confirmar ara que la víctima és realment l'home desaparegut, mentre es continuen buscant les altres parts del cos que encara no s'han trobat. També s'està a l'espera dels resultats de l'autòpsia per descobrir les causes de la mort i quan es va produir. La investigació per part de la Policia Nacional continua oberta i s'està mirant d'esbrinar si podria haver-hi més persones implicades en l'assassinat.