Un nou enfrontament amb armes de foc relacionat amb el tràfic de marihuana. Aquesta passada nit els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís que un home amb una ferida de bala ha estat traslladat per uns familiars a un centre mèdic de l’Hospitalet de Llobregat. Els agents que s’han desplaçat a la zona, després de rebre l’avís per part dels metges, han confirmat que hi havia un pacient amb un tret de bala, i han obert una investigació. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els dos acompanyants de l’home ferit, familiars de la víctima, han quedat detinguts i s’està esperant també detenir l’home ferit, segons han explicat fonts de la policia catalana

Segons s’ha pogut saber, en una primera fase de la investigació, l’home ferit ha rebut el tret de bala, d’una pistola, durant un enfrontament amb un altre grup de persones, que, segons sembla, els hi volien robar una plantació de marihuana

Enfrontament relacionat amb la marihuana

Si bé aquest extrem encara s’hauria de confirmar, i la policia catalana oficialment assegura que la investigació està oberta, el que sí que tenen clars els investigadors dels Mossos d’Esquadra és que el tiroteig d’aquesta nit, amb una persona ferida, està relacionat amb un delicte contra la salut pública. Els agents han detingut els dos acompanyats, i familiars del ferit, per aquest delicte i no per haver sigut els autors del tret.

La persona o persones que han disparat contra la víctima, que està ingressada, però no es pateix per la seva vida, han pogut escapar i s’ha iniciat una investigació policial per tal de poder-los identificar i detenir. Alhora, confirmar també què ha motivat aquest nou enfrontament armat, que tot sembla indicar, pels antecedents de la víctima i dels seus familiars, tots de nacionalitat marroquina, que està relacionat amb el cultiu i tràfic de marihuana. Les investigacions, que ha assumit la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, hauran de servir per aclarir-ho.

La violència verda

Els Mossos d’Esquadra fa temps que alerten que el cultiu de marihuana a casa nostra, que s’ha convertit en el productor d’aquesta droga de tot Europa, sent el màxim exportador, ha desencadenat en una escalada de violència. L’any passat com a mínim quatre persones van ser assassinades a casa nostra en fets que la policia de Catalunya pot relacionar amb aquesta droga. Els assalts, com els d’aquesta matinada a l’Hospitalet, es van repetint, i cada cop es fan servir més armes de foc reals, per atacar altres bandes o per defensar les plantacions. 

L’any passat un agent dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Lleida va rebre un tret d’una arma de foc casolana quan estava participant en un operatiu per desmantellar una plantació, quedant ferit greu.

Un home entre la vida i la mort a Martorell

A menys de 30 quilòmetres, també aquesta nit, una baralla entre tres persones ha deixat un home ferit crític després de ser apunyalat a la zona del tòrax. Tal com ha avançat aquest matí ElCaso.cat, els fets han tingut lloc aquesta passada nit als volts de dos quarts d’una quan tres persones s’han barallat i una d’elles ha rebut diverses ganivetades per tot el cos. 

Els altres dos participants, que també han patit ferides lleus, han estat detinguts després de presentar-se a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del municipi per explicar que s’havien barallat amb una tercera persona i que l’havien abandonat ferida. Tot i ser traslladat inicialment a l’Hospital de Martorell, la gravetat de les ferides, especialment una que ha afectat òrgans vitals, ha obligat a portar-lo a l’Hospital de Bellvitge, on segueix molt greu. Sobre aquest incident a Martorell, encara no se n’ha pogut esbrinar la motivació.