Un home ha caigut aquest diumenge al matí al pantà de Susqueda, dins del terme municipal de Sant Martí de Sacalm (Selva). L'individu s'ha estimbat des d'uns cinc metres d'altura i ha resultat ferit greu. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 11.16 hores i s'han traslladat amb una dotació terrestre i un helicòpter per realitzar el rescat de la víctima. Amb aquest últim vehicle han aconseguit extreure'l fins al pàrquing de l'embassament.

Un cop a l'aparcament del pantà de Susqueda, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), desplaçat fins allà, l'ha evacuat en estat greu cap a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Segons les primeres informacions de l'incident, l'afectat s'hauria precipitat des de dalt d'un arbre cap a un marge de l'embassament gironí. Tanmateix, es desconeixen les causes i els motius pels quals hauria caigut aquest matí des de cinc metres d'altura.

Rescatada una escaladora ferida a Montserrat

En un altre ordre de coses, els Bombers de la Generalitat també han rescatat aquest diumenge una escaladora accidentada a la muntanya de Montserrat. L'avís del sinistre s'ha rebut a les 13.44 hores a la Gorra Marinera, a uns 1.097 metres d'altura, dins el terme municipal de Collbató (Baix Llobregat). La dona ferida, que es trobava a peu pla, hauria patit una caiguda d'uns 15 metres i es queixava dels turmells i de l'esquena. Els efectius del GRAE i del SEM l'han atès i l'han traslladada a l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).