El 24 d’agost del 2017, Marc Hernández i Paula Mas van desaparèixer mentre feien piragüisme al pantà de Susqueda. La parella, de 23 i 21 anys respectivament, va deixar de contestar als missatges unes hores després d’arribar al pantà, i uns senderistes van assegurar haver sentit trets. Un mes més tard la policia va trobar els seus cossos enfonsats en l’embassament, i es va comprovar que els havien disparat.

El febrer del 2018 els Mossos d’Esquadra detenien Jordi Magentí, un veí d’Anglès (la Selva), una localitat situada molt a prop del pantà, però mai van trobar cap prova directa que el vinculi amb l’assassinat. Cinc anys més tard, les restes del caiac que va fer servir la parella han aparegut al pantà, molt a prop del lloc on van trobar el cos de Paula.

Noves proves per esclarir els fets

Segons ha avançat la periodista Tura Soler a ElPuntAvui, han aparegut un inflador i unes peces del caiac que en el moment de la troballa inicial, el 26 d'agost del 2017, els investigadors van comprovar que faltaven. Aquestes noves proves les ha trobat diumenge passat un home que acostuma a caminar pel pantà per inspeccionar els voltants justament per veure si podia trobar alguna pista per esclarir el doble crim. Els accessoris trobats aquest cap de setmana poden servir per situar el crim al costat de la font de Cal Borni, en comptes de la zona de la Riera de Rupit, com apuntava en un primer moment la investigació.

Incògnites sense resoldre

A més de situar el lloc de l'assassinat, aquestes restes també podrien indicar on es va inflar el caiac, però deixa encara molts interrogants respecte a la reconstrucció del crim. Encara es desconeix si les víctimes van arribar a utilitzar el caiac, o si van ser ells mateixos els qui el van inflar. O si, al contrari, va ser el presumpte assassí qui va intentar desfer-se de l'embarcació, omplint-lo de pedres per tal d'enfonsar-lo.

Per altra banda, l'arma que es va fer servir per cometre el crim tampoc s'ha trobat mai, així com els telèfons mòbils de les víctimes, que van deixar de donar senyal prop d'una petita clariana, a més o menys un quilòmetre de la Rierica, el lloc que Jordi Magentí freqüentava per anar a pescar. Durant tots aquests anys, l'acusat s'ha mantingut ferm en la seva declaració d'innocència.