El Jutjat Penal número 32 de Madrid ha ordenat l'ingrés a presó de Lucas Hernández, jugador del Bayern Múnich que recentment s'ha proclamat campió de la Nations League amb la selecció francesa i que anteriorment va ser jugador de l'Atlètic de Madrid. El 2018 va guanyar el Mundial amb França. El magistrat l'ha citat per un ingrés voluntari a la presó, executant una sentència de desembre de 2019 per maltractament familiar.

Delicte de maltractament en l'àmbit familiar

Tal com avança el 'Diari As', la diligència d'ordenació va ser dictada per la lletrada de l'Administració de Justícia, Aurora Arrebola del Valle, el passat 14 de setembre. A l'esmentada diligència se cita "el senyor Lucas François Bernard Hernández perquè comparegui en aquest Jutjat el proper dia 19 d'octubre de 2021, a les 11:00 hores, a fi de ser requerit personalment perquè en el termini de deu dies ingressi voluntàriament al centre Penitenciari de la seva elecció". Podrà escollir presó.

Lucas Hernández / La Liga

Lucas Hernández / La Liga

Els fets es remunten al 3 de febrer de 2010, segons les mateixes fonts. Lucas Hernández, llavors jugador de l'Atlètic de Madrid, va ser acusat d'un delicte de maltractament en l'àmbit familiar en ple carrer. Contra la seva dona, Amelia de la Osa Lorente. Llavors, un jutjat de Madrid va condemnar ambdós a 31 dies de treballs comunitaris i els va impedir apropar-se o comunicar-se per qualsevol mitjà durant sis mesos. És a dir, va interposar una ordre d'allunyament entre els dos.

Lucas Hernández / Антон Зайцев

Lucas Hernández / Антон Зайцев

Lucas Hernández ha de triar una presó pel seu ingrés

Les ordres d'allunyament vigents en ambdós casos no van ser impediment perquè la parella marxés de lluna de mel. A la tornada del viatge de nuvis, a les 9:30 del 13 de juny, la parella va ser sorpresa a l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas per la policia, després d'aterrar en un vol procedent de Miami.

Lucas va ser detingut i pva passar a disposició del Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de Madrid, que posteriorment el va deixar en llibertat, relata 'As'. Amelia va ser identificada però no detinguda ja que pel que sembla no se li va comunicar l'ordre d'allunyament a temps.

Lucas Hernández / Кирилл Венедиктов

Lucas Hernández / Кирилл Венедиктов

La Fiscalia va sol·licitar un any de presó per a Lucas en entendre que el futbolista va trencar l'ordre. Els advocats del futbolista van sol·licitar la suspensió o substitució de la condemna per treballs en beneficis de la comunitat, però el recurs els va ser denegat ja que ja inicialment Lucas havia incomplert els 31 dies de feina que li van ser imposats el 2017.

Així doncs, la causa per la qual ara se sol·licita l'ingrés a presó de Lucas Hernández és per haver desobeït l'ordre d'allunyament, no per l'aldarull inicial amb la seva actual dona. La defensa de Lucas ha presentat un recurs d'apel·lació contra aquella sentència però en qualsevol cas el futbolista haurà de presentar-se als jutjats de Madrid el dia 19 d'octubre. Després, en el termini de deu dies, Lucas hauria de triar el Centre Penitenciari on ingressar. Si l'Audiència admet el recurs a temps potser se'n lliura.

A tot això, tal com va poder saber 'As', el Bayern de Munic no tenia coneixement d'aquesta causa fins aquest mes d'octubre. El jugador sí.