Un treballador d’una empresa d’Argentina ha denunciat haver estat víctima d’una agressió sexual per part dels seus companys poc després de començar a treballar a l’oficina. L’afectat assegura que es tracta d’un ritu d’iniciació, per la qual cosa la policia ha obert una investigació per trobar més possibles víctimes d’aquesta pràctica.

La presumpta agressió va tenir lloc el passat mes de desembre a les instal·lacions que l’empresa té a la localitat de Senillosa. Segons el relat de la víctima, que havia començat a treballar feia un parell de mesos, un grup de cinc companys el van portar a una zona que l’empresa fa servir com a vestuari. Un cop allí, els presumptes agressors el van acorralar i el van agredir sexualment i, fins i tot, el van colpejar per cohibir-lo.

‘Festa d’aniversari’

El ritual es va repetir un segon cop. Un parell de dies després de la primera agressió, a la qual els atacants es van referir com celebrar la “festa d’aniversari” del nou empleat, el van tornar a acorralar i el van portar a la furgoneta de l’empresa. En aquesta ocasió, uns supervisors de l’oficina van veure el que passava, però no van fer res per a evitar els abusos.

La víctima finalment va decidir denunciar els fets. Després de prestar declaració se'l va realitzar una revisió mèdica per constatar l'abast de les lesions. Des de la direcció de l'empresa asseguren no tenir constància d'aquests abusos, i han acomiadat a vuit persones: els cinc agressors i als supervisors que van ser testimonis de la segona agressió.

Una pràctica naturalitzada

Segons han explicat des de la Fiscalia als mitjans locals, aquesta situació "és una pràctica habitual que havien naturalitzat en l'empresa". Després de la denúncia de la víctima, la policia va interrogar a la resta d'empleats els qui van donar suport a la versió del denunciant. També "van ajudar a identificar als responsables i van assegurar que era una pràctica normal", han assegurat des de la Fiscalia.