Brutal agressió amb extrema violència en un autobús a Mijas (Màlaga). La Guàrdia Civil ha detingut un home, de 29 anys i origen senegalès però de nacionalitat francesa, per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un altre de lesions. L'individu, suposadament, va agredir aquest diumenge tres agents de l'Institut Armat, un policia local i dos passatgers de l'autobús al qual va provocar un aldarull. Els fets van tenir lloc cap a les cinc de la tarda i els agents, en arribar, es van trobar amb la negativa de l'arrestat de baixar del transport públic.

Pel que sembla, l'home de 29 anys va clavar cops de puny dins de l'autobús, tot i que abans havia agredit un avi a l'interior del vehicle. Aquesta acció va ser recriminada pels viatgers i, segons recull EFE del relat d'un dels passatgers als agents, un de les persones que anaven a l'autobús li va demanar que es calmés per atacar sense raó a una persona d'avançada edat. Però en arribar la Guàrdia Civil, que va acabar demanant reforços a la Policia Local de Mijas, l'actitud agressiva i violència amb què arremetia l'ara detingut no van cessar.

Ataca quatre agents abans d'acabar detingut a Mijas

L'agressor, durant la detenció, va presentar força resistència i va atacar els agents. Tant és així que tres guàrdies civils i un policia local de Mijas van patir ferides provocades pel suposat atacant. Amb ells, en total, l'home va colpejar un total de sis persones, dues d'elles passatgers de l'autobús que li van recriminar que agredís a un avi sense cap raó. L'associació professional Justícia per a la Guàrdia Civil (JUCIL) ha anunciat aquest dilluns que representarà com a acusació particular els agents d'aquest cos agredits durant la detenció. L'associació demanarà per a l'arrestat les penes més grans i indemnitzacions que reculli el Codi Penal.