Una ordre de desnonament acaba amb un home atrinxerat i amb una escopeta apuntant els agents dels Mossos d'Esquadra. Un veí de Lloret de Mar (Selva) de 75 anys i nacionalitat suïssa, a qui anaven a desallotjar de casa seva aquest divendres per ordre judicial, ha sortit a la porta del terreny amb una arma llarga i ha encanonat els policies, per després tornar a dins de l'habitatge advertint-los que no tenia cap intenció d'abandonar l'immoble. Els fets han tingut lloc a primera hora del matí, en un habitatge ubicat al carrer de les Alzines, entre les urbanitzacions de la Riviera i Serra Brava del municipi de la Costa Brava. Finalment, l'han detingut pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda.

Els Mossos d'Esquadra han arribat aquest matí al carrer de les Alzines per fer complir una ordre judicial de desnonament de l'habitatge. Però el septuagenari no ha estat d'acord amb aquest fet i els agents s'han trobat a la persona que habita la casa, que tot apunta que ja no seria el propietari de l'habitatge, amb una escopeta. Davant la persistència de l'home i l'amenaça de l'arma de foc, s'ha activat un dispositiu al qual hi han participat fins al migdia efectius de Seguretat Ciutadana, antidisturbis de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i integrants del Grup Especial d'Intervenció (GEI), juntament amb un equip de negociadors de la Unitat Central de Segrests i Extorsions (UCSE) de la policia catalana.

Les negociacions perquè surtís s'ha fet en alemany

En qualsevol cas, l'inquilí de la casa ha continuat amenaçant amb disparar, mentre el dispositiu cada cop s'ha blindat més: amb diverses patrulles de la Policia Local de Lloret de Mar, Bombers de la Generalitat i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Poc després de les dues del migdia, l'home de 75 anys continuava atrinxerat i els mediadors dels Mossos d'Esquadra mantenen el diàleg amb l'individu, que ha rebut l'ajuda d'una coneguda seva, atès que el septuagenari només parla alemany i això dificultava les negociacions perquè deposés l'arma i s'entregués. Finalment, la policia catalana l'ha detingut pocs minuts després de dos quarts de tres de la tarda. Cap persona ha resultat ferida a l'incident.

lloret homa atrinxerat acn
L'home s'ha atrinxerat armat a casa quan l'anaven a desnonar. / ACN
home atrinxerat lloret acn
Una amiga de l'home atrinxerat ha hagut d'ajudar a fer d'intèrpret. / ACN