Un home de 32 anys i identificat com Abdalmasih H.,  ha atacat diverses persones empunyant un ganivet de grans dimensions en un parc de la localitat d'Annecy, al sud-est de França. Segons les primeres informacions, hi ha sis ferits, entre els quals hi ha quatre menors d'edat i dos adults, alguns d'ells en estat molt greu, a més del mateix autor dels fets, ferit per la policia francesa abans d'aconseguir detenir-lo. A hores d'ara els gendarmes han obert una investigació per tal d'esbrinar què ha pogut motivar aquest brutal atac aquest dijous al matí, descartant la possibilitat del mòbil terrorista.

 

Segons els mitjans locals, els fets han ocorregut al voltant de tres quarts de deu del matí al parc Le Pâquier d'Annecy, després que l'agressor, d'origen sirià i que hauria demanat asil polític, entrés al recinte infantil situat prop del Pont des Amours. Els nens ferits tindrien entre 22 mesos i tres anys, i entre ells hi ha una britànica, un neerlandès, a més de dos germans. El detingut va arribar a França a finals de l'any passat, s'ha autodefinit com a cristià i a les autoritats gal·les no els consta cap detenció prèvia ni problemes psiquiàtrics. 

Els ferits, en estat molt greu 

Algunes persones que es trobaven passejant pel parc han estat testimonis de l’agressió, i han avisat immediatament els serveis d’emergències. Diversos testimonis han apuntat que l'home ha començat a cridar i atacar amb un punyal els nens, alguns en cadires de passeig, entre els crits de terror dels menors, mentre alguns dels adults intentaven frenar-lo, com l'home de 78 anys que està ferit molt greu. La policia francesa ha disparat l’atacant, que pretenia ferir-los també amb el ganivet, tot i que està estable i ha quedat detingut. Per altra banda, les víctimes han hagut de ser evacuades d’urgència amb un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital més proper, on han arribat en estat molt greu, i han ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

El ministre d’interior francès, Gérald Darmanin, ha confirmat la detenció del sospitós al seu compte de Twitter. Des de la prefectura de l'Alta Savoia han demanat als veïns que no s’apropin a la zona, que ha quedat acordonada, mentre esperen l’arribada de la primera ministra del país, Elisabeth Borne, i a l’Assemblea Nacional s’ha guardat un minut de silenci per les víctimes.