El centre penitenciari Brians 1 ha tornat a ser l’escenari d’una agressió contra els funcionaris que hi treballen. En aquest cas, el succés ha ocorregut al departament de dones d’aquesta presó de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, quan una interna ha atacat dues treballadores aquest diumenge al matí, segons ha pogut saber ElCaso.cat. L’agressivitat de la interna ha fet que altres preses que es trobaven en aquell moment fora de les seves cel·les haguessin d’intervenir per separar l’atacant de les funcionàries.

Agressivitat extrema

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, aquest matí de diumenge una de les internes de la presó de Brians 1 ha atacat a dues funcionàries quan aquestes l'havien demanat que tornés a la seva cel·la. L'atacant es va llençar primer sobre una de les treballadores, agredint-la a esgarrapades per tota la cara i el coll, deixant-la sagnant profusament. L'altra treballadora va intentar separar-les, però la presa la va repel·lir a puntades de peu que li van ocasionar ferides a les costelles. L'agressivitat de la presa era tal que algunes de les internes que es trobaven fora de les seves cel·les, i que han estat testimonis de l'atac, han hagut d'intervenir per tal d'aconseguir separar l'atacant de les dues dones.

Altres funcionàries van acudir a l’ajuda de les dues víctimes, i, en aconseguir neutralitzar i immobilitzar l’agressora, la van portar al departament especial de dones on ha estat en aïllament durant dues hores. Des de la presó han sol·licitat la presència de serveis mèdics que han avaluat la presa, mentre les dues funcionàries han hagut d’acudir a la Mútua a conseqüència de les lesions patides durant l’atac.

Continuen les agressions malgrat l’acord sobre la seguretat dels funcionaris

El centre penitenciari de Brians continua sent un polvorí malgrat l’acord al qual van arribar els representants dels funcionaris de presons amb el departament de Justícia el passat mes de març. L’associació Marea Blava ja va denunciar que les mesures adoptades en el marc d’aquest pacte no són efectives, tot i haver-se compromès a garantir la seguretat de totes les persones que treballen a les presons de Catalunya.