Un home acusat d'abusar de la filla de la seva parella s'ha declarat innocent davant de l'Audiència de Cantàbria, assegurant que la va tractar "com un pare" i que la menor s'ho va inventar tot perquè el seu pare biològic i la seva mare tornessin.

Acusat d'abusar sexualment de la seva fillastra es declara innocent

L'acusat d'abusar de la filla de la seva parella s'ha declarat "innocent" en el judici celebrat aquest dimecres a l'Audiència de Cantàbria, on ha assegurat que la va tractar com un "pare". Ha atribuït l'acusació de la menor al desig que la seva mare i el seu pare biològic tornin a estar junts.

Tanmateix, la nena, que té 15 anys, s'ha ratificat en la seva declaració i ha explicat que des que ja no conviu amb l'acusat es troba millor, després d'haver hagut de rebre assistència psicològica.

Quatre episodis d'abús sexual mentre dormia

La menor ha relatat que es van produir quatre episodis. El primer va ser el 2017, quan l'acusat, segons ha explicat la nena, va entrar a la seva habitació de matinada i va començar a abaixar-li els pantalons del pijama quan ella estava al llit.

Llit rebutja / Pixabay

Imatge d'arxiu d'un llit desfet / Pixabay

Altres episodis similars se'n van produir fins al més greu, el 6 d'agost de 2019, quan l'acusat va tornar a entrar a la seva habitació. Segons el testimoni de la víctima, li va abaixar el tanga que portava sota de la samarreta llarga que vestia per dormir mentre li mirava les seves parts íntimes amb la llanterna del mòbil.

Li baixa els pantalons i el tanga de matinada per mirar-li els genitals

En les quatre ocasions la menor ha explicat que es va adonar del que passava i es va tapar, mentre que l'acusat, que s'enfronta a una pena de cinc anys i mig de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor, sortia de l'habitació.

L'acusat no ha negat haver estat al dormitori de la menor, encara que ha al·legat que en la primera ocasió el que va passar va ser que va ensopegar i es va agafar a la nena per no caure. L'última vegada ha dit que va anar a tapar la nena perquè estava la finestra oberta i li va caure el mòbil a terra.

Per argumentar què feia en el quart de la nena de matinada, ha dit que anava per agafar roba d'un armari abans d'anar a la feina.

La relació es va deteriorar després dels fets

Tots dos han admès que al principi, quan l'acusat va començar a viure amb la mare de la menor, el seu germà gran i la víctima, la relació entre ells era "bona", però que després es va anar deteriorant.

L'home ha assegurat que la va tractar com a una "filla" i ha situat el principi del deteriorament de la relació en el naixement del bebè que va tenir amb la mare de la menor.

A partir de llavors, segons ha manifestat, la nena va començar a tenir un caràcter "insuportable". "No ho entenc. Només crec que volia que els seus pares tornessin a estar junts", ha apuntat l'acusat, que després ha dit que està vivint un "infern" amb aquesta acusació, sense poder veure la seva filla biològica des de fa dos anys.

"Es va arreglar" després de parlar amb la mare

Per la seva part, la menor ha admès el canvi d'actitud cap a la parella de la seva mare, però arran dels abusos. També ha declarat que no sabia el que li passava, fins que no li va confessar a la seva mare, que ja havia advertit del primer episodi.

La dona, per la seva part, ha explicat que després de parlar els tres "es va arreglar" i que després mai no va veure cap actuació de la seva parella que li fes sospitar.

Abús sexual / Pixabay

Li baixava la roba mentre dormia / Pixabay

La fiscalia i l'acusació particular han mantingut les seves peticions de pena, que també inclouen llibertat vigilada després de sortir de la presó i inhabilitació per a exercici de la pàtria potestat durant quatre anys i per a professió o ofici que comporti contacte amb menors per temps de vuit anys.

"Em vaig portar com un pare, soc innocent"

Al seu torn, la defensa ha argumentat que l'acusació "no se sosté" amb les proves aportades i dona "escassa credibilitat" al relat de la menor.

Per a això, han mostrat l'informe dels serveis socials que s'utilitza normalment per considerar creïble el relat d'una víctima d'abusos sexuals, però la denunciant respon positivament a 11 dels 19 paràmetres.

"Em vaig portar com un pare des dels 19 anys, quan vaig arribar a la casa, fins als 26", ha defensat l'acusat en el seu torn d'última paraula, que ha tancat subratllant: "soc innocent".