L'Audiència de Pontevedra ha condemnat a 25 anys i 7 mesos de presó a un home per agredir sexualment la seva parella, a qui a més va lligar i va deixar tancada al taller de l'habitatge que ambdós compartien a Vigo després d'una de les agresions.

25 anys de presó

El tribunal considera culpable a l'acusat d'un delicte de maltractament habitual, agressió sexual, detenció il·legal, lesions i revelació de secrets, segons recull la sentència que ha difós el Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Juntament amb la pena de presó, l'acusat haurà de passar a més cinc anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i mantenir-se allunyat de la víctima durant 25 anys, segons Efe.

Així doncs, la sentencia considera provat que l'home va maltractar reiteradament la seva parella, amb la qual va començar la relació quan ella tenia 15 anys i amb qui té una filla en comú.

L'arrestat va lligar i va tancar la seva parella

En una ocasió, el sospitós va lligar amb una corda la seva parella i la va deixar tancada al taller de l'habitatge que compartien a Vigo després d'haver-la agredit sexualment i fer-li fotografies.

El condemnat va enviar les imatges a través d'una aplicació de missatgeria instantània a un home que la víctima tenia entre els seus contactes, que, en rebre-les, va alertar la Policia.

Testimoni "sincer i convincent"

Les magistrades consideren que el testimoni de la dona va ser "sincer, contundent i convincent" i no aprecien en ella "cap motiu" per dubtar de la seva veracitat, ja que va ser corroborat pels agents que van acudir a l'habitatge i pels forenses.

No han observat "contradiccions" al seu relat tret de "certes distorsions" que asseguren que són "comprensibles" per l'impacte que els fets van provocar en la víctima i que no han afectat els "elements essencials" de les seves explicacions, relata Efe.