Els Mossos d’Esquadra busquen una persona que ahir, 22 de desembre, al voltant de les vuit del matí va atacar un home de 79 anys al carrer de Llançà de Barcelona, a tocar de la plaça d’Espanya, al districte de l’Eixample. Segons el que ha pogut saber ElCaso.cat, l’home va sortir de casa seva i es va dirigir cap a llençar les escombraries, quan va notar que havia rebut un cop per l’esquena. Segons després va veure que el cop, era, en realitat, una ganivetada a la zona dels ronyons. L’home no va poder veure el seu agressor i no va ser víctima de cap robatori, segons ell mateix ha detallat a la policia, i han corroborat també els seus familiars i testimonis. 

Després de l’agressió una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van estabilitzar l’home i el van traslladar a l’hospital Clínic de Barcelona, on segueix ingressat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Ara per ara, no es pateix per la vida de l’home. Els Mossos d’Esquadra, amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Eixample de Barcelona, han obert una investigació per aclarir els fets. Ara per ara no s’ha pogut identificar l’autor o l’autora de l’agressió i s’estan revisant les imatges de les càmeres de seguretat de la zona per poder-lo localitzar, identificar i detenir. 

Pla de xoc dels Mossos contra les armes blanques

Aquest nou apunyalament arriba just el dia que els Mossos d’Esquadra han donat a conèixer un operatiu policial per fer més identificacions a la via pública i a l’entorn dels espais d’oci després d’haver detectat que hi ha més presència i ús d’armes blanques als carrers de Barcelona. Els dos darrers crims coneguts a la ciutat de Barcelona a la via pública van ser baralles entre joves que van acabar a ganivetades, un per la festa major de la Mercè, a l’avinguda de Maria Cristina, i l’altre per la Castanyada, davant de la discoteca Brisas del Paral·lel.