Un home de 59 anys s'ha suïcidat al barri de Bon Pastor de Barcelona en saber que havia de ser desnonat. Segons expliquen els seus veïns, que encara no donen crèdit a la tràgica situació, la víctima no tenia cap font d'ingressos: "No tenia cap font d'ingressos, només vivia d'una ajuda social, per la qual cosa no podia pagar el lloguer", diu un dels homes que vivia al bloc de pisos on han passat el succés.

Els fets han passat aquest dilluns, 30 de maig, en un pis situat al carrer de la Séquia Madriguera número 23 del barri de Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, segons avança Metrópoli Abierta, que explica que la víctima tenia 59 anys i que estava en una situació molt complicada, ja que no tenia ingressos. L'habitatge era propietat de l'Institut Municipal d'Habitatge, de l'Ajuntament de Barcelona.

"Tenia una ordre de desnonament des de feia temps"

"Vivia amb uns companys de pis, una parella. Ahir va discutir amb ells i la parella va marxar. Tenia una ordre de desnonament des de feia temps", expliquen els veïns de la zona. Un testimoni que ha pogut veure el suïcidi ha dit detalladament què ha passat: "Quan ha arribat la comitiva judicial i la Policia, s'ha posat nerviós. Ha fet un primer gest de llençar-se i, quan els agents han pujat per intentar salvar-lo, s'ha tirat".

Els Mossos d'Esquadra no tenien cap citació de participació

Els Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Els Mossos han explicat a Metrópoli Abierta que no tenien cap citació de participació en aquest desnonament. 

Els fets han causat gran commoció entre els veïns del municipi i ha posat de manifest la problemàtica a la qual s'enfronten moltes persones en situacions vulnerables que no poden pagar el lloguer de casa seva.

Un altre home es va suïcidar pel mateix motiu a Sants fa uns mesos

Fa gairebé un any, un altre home es va suïcidar pel mateix motiu. La víctima tenia 58 anys i vivia en un pis del districte de Sants-Montjuïc i feia gairebé un any que no pagava el lloguer. Quan va saber que l'havien de desnonar, es va suïcidar llençant-se al pati interior de l'edifici.