Michael Jackson i Freddie Mercury han estat dos dels artistes més influents de la història de la música. Ambdós admiraven profundament la feina de l'altre i així ho demostraven quan es veien. Van tenir unes quantes col·laboracions en les quals les melòdiques veus d'ambdós es van ajuntar.

Durant el mes de febrer de 1984, quan Freddie Mercury va decidir abandonar Queen, va començar a treballar al seu àlbum en solitari i va anar a Los Angeles per treballar amb Michael Jackson. La reunió va tenir lloc al popular ranxo del nord-americà, la mítica finca de Neverland, situada a Hollywood. La idea d'ambdós artistes era la de realitzar diverses col·laboracions perquè ambdós poguessin enriquir més els llançaments dels seus pròxims discos.

Freddie a Neverland

El britànic va arribar a la casa de Michael Jackson i el d'Indiana el va sorprendre ensenyant-lo el seu zoològic particular en qui hi havia animals tan exòtics com elefants, flames, zebres, cignes o cocodrils. Després d'això, Jackson va mostrar les habitacions principals de la seva luxosa casa a Mercury abans que ambdós baixessin al soterrani en el qual 'el Rei del pop' tenia el seu espectacular estudi d'enregistrament.

Una vegada allà ambdós van cantar junts a diverses peces. Freddie Mercury i Jackson van gravar per al disc del nord-americà la misteriosa cançó Victory que mai no va ser publicada. Molts dels fans de la música voldrien poder escoltar-la, ja que es tracta d'un tema interpretat per dues de les icones més grans de la història de la música.

Fredie EP

Freddie Mercury en un concert / Europa Press

Un tema que sí que va ser publicat al famós àlbum 'Bad' va ser State of Shock, que no es va gravar completament i, pels problemes d'agenda de Mercury, es va decidir que Mick Jagger completaria les estrofes que faltaven. Ambdós van interpretar conjuntament There Must Be More to Life Than This, per a l'àlbum del britànic. Malgrat això, quan va sortir al disc 'Mr. Bad Guy' va ser publicada sense la veu de Jackson.

Una relació complicada

Ambdós genis van tenir alguns enfrontaments pels actes i mentalitat de cada un d'ells i no van continuar gravant conjuntament. Pel que sembla a Jackson no tolerava les addiccions de Mercury amb l'heroïna i la cocaïna, fins i tot va arribar a enxampar l'estrella de Queen drogant-se al seu bany.

A Freddie Mercury tampoc no li agradaven massa algunes actituds de Jackson, considerava que el nord-americà era excessivament ostentós. Peter Freestone, assistent personal de Mercury, va comentar que en una ocasió va rebre una trucada del cantant d'Another one bites the dust perquè li anés a buscar. Concretament li va dir: "M'has de treure d'aquí, estem gravant al costat d'una flama".

Ambdós van morir sent encara figures influents i a una edat molt prematura. Mercury ho va fer el 1991, a l'edat de 45 anys, per broncopneumònia complicada per la sida. Jackson, per la seva part, va morir als 50 anys a causa d'una intoxicació aguda de propofol i benzodiazepina.