És molt habitual que agafem el cotxe encara que estiguem malalts i no ens acabem de trobar del tot bé. Existeixen certes malalties amb les quals ens pensem que podem conduir, però que si les tenim la DGT pot treure'ns el carnet de conduir com l'apnea del son o la diabetis. També després de patir un ictus o un infart. Després també hi ha algunes lesions bastant evidents que ja fa que no agafem el cotxe, com podrien ser una operació de vista o un braç trencat. En qualsevol cas, si amb algunes d'aquestes malalties ens agafem la baixa mèdica a la feina, també ens podríem enfrontar a una multa de la DGT en cas d'agafar el cotxe.

I és que molta gent desconeix que existeix una multa de 6.000 euros si les autoritats consideren que aquesta baixa és provocada per alguna malaltia física o mental incompatible amb la conducció. Per aquest motiu, es recomana tenir en compte la valoració del metge de capçalera i anar amb compte amb la medicació que ens recepti, ja que podria tenia alguns efectes secundaris que suposin un perill per a la conducció. Per assegurar-se que no sigui així, cal mirar els prospectes dels medicaments abans de posar-se al volant i sortir a la carretera.

També et poden multar per conduir amb un simple refredat

El Reglament General de Circulació, en l'article 17, diu que els conductors han de tenir totes les seves capacitats físiques i mentals per a conduir amb les precaucions necessàries de seguretat. D'altra banda, l'article 18, especifica que el conductor ha d'estar en condicions de mantenir el control del vehicle i de mantenir la seva pròpia llibertat de moviments per garantir la seva seguretat i la de la resta d'ocupants del vehicle o d'usuaris de la via. La DGT també podria considerar que amb determinades malalties aquestes normes es vulneren i també es pot multar, encara que la persona no estigui de baixa mèdica. Podria passar per exemple amb un simple refredat, en què els símptomes com la tos, els esternuts o el malestar general fa que ens puguem despistar i no estiguem plenament concentrats en la carretera. En aquest cas, la multa que ens podrien posar seria d'uns 80 euros.