La família d'Helena Jubany, la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental) assassinada fa 20 anys, ha emès un comunicat explicant la indignació que senten pel fet que l'Audiència Provincial de Barcelona es negui a reobrir el cas: "Tenim dret a saber la veritat i no ens aturarem fins a aconseguir-ho".

Assassinat d'Helena Jubany

Aquest dimarts ha sortit a la llum un document judicial de l'Audiència de Barcelona on es neguen a reobrir el cas de l'assassinat d'Helena Jubany sota el pretext que no hi ha proves suficients per reobrir-lo. Aquesta resposta ha causat gran indignació als familiars de la bibliotecària de Sabadell assassinada el desembre del 2001. 

Helena Jubany / Cedida

La família d'Helena Jubany mostra la seva indignació per la resposta de l'Audiència Provincial de Barcelona per reobrir el cas del seu assassinat / Cedida

De fet, la família d'Helena Jubany acusa l'Audiència Provincial de Barcelona d'"impedir" la investigació d'un assassinat i asseguren que "no s'aturaran fins a aconseguir portar als jutjats el responsable de la seva mort", segons expliquen ells mateixos en un comunicat.

Investigació de l'assassinat de la bibliotecària de Sabadell

Benet Salellas, l'advocat del cas Jubany, explica que no entén "per què des d'una perspectiva jurídica hi ha tant interès en què no s'investigui" i ha assegurat a la família de la bibliotecària assassinada que"no es quedarà de braços plegats" i que esgotarà totes les vies possibles perquè els culpables siguin jutjats: "Arribarem fins a les últimes conseqüències i posarem tota la nostra intel·ligència per saber les vies que hem de seguir a partir d'ara".

Benet Salellas cas Helena Jubany / Europa Press

Benet Salellas, l'advocat de la família d'Helena Jubany, assegura que esgotarà totes les vies possibles per esbrinar qui és l'assassí de la bibliotecària de Sabadell (Vallès Occidental) / Europa Press

La família Jubany està indignada amb l'Audiència de Barcelona

"Volem expressar la indignació que ens provoca tanta injustícia i la incomprensió d'uns tribunals que no és que no vulguin jutjar o condemnar, és que ens neguen d'arrel la possibilitat d'investigar l'assassinat de l'Helena. Volem  saber la veritat i tenim dret a investigar fins al final i a portar davant els jutjats els responsables de la mort de l'Helena. I no ens aturarem fins a aconseguir-ho", conclou el comunicat.