Un agent de la Guàrdia Urbana ha tingut un descuit en perdre la seva arma en un cinema de Badalona (Barcelona). L’agent es trobava fora de servei quan va extraviar la seva pistola reglamentària, i va ocultar aquest fet als seus superiors. No obstant això, el servei de neteja va trobar la pistola i la va entregar als Mossos, delatant així el urbà.

El 16 d'octubre del 2021 el guàrdia urbà, que en aquell moment exercia funcions d'escorta, va acudir als cinemes del Centre Comercial Màgic de Badalona amb la seva parella. Tot i trobar-se fora de servei portava a sobre la seva arma, i durant el visionat de la pel·lícula la va extraviar. No va adonar-se que l'havia perduda fins després d'haver sortit del cinema, però en cap moment va notificar l'incident als seus superiors, com indica el reglament.

Va tornar per la pistola l’endemà

En un principi l'agent va buscar la pistola per casa seva i com que no la trobava enlloc, va decidir tornar al centre comercial per veure si l'havia perdut allí. Va esperar fins a l'endemà per tornar, i en preguntar a seguretat li van explicar que el servei de neteja havia trobat una arma aquella matinada i que l'havien lliurat als Mossos d'Esquadra.

Segons les fonts consultades per EFE, el servei de neteja del centre comercial va trobar la pistola, funda inclosa, cap a les 6:30 hores de la matinada del 17 d’octubre. Van avisar immediatament als Mossos, els qui van tomar possessió de l’arma i es van posar en contacte amb la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil per aclarir la seva titularitat. Quan va arribar el guàrdia urbà, la policia catalana ja havia certificat que estava adscrita a l’Ajuntament de Badalona i després de comprovar la seva identitat, se la van retornar.

Expedientat per falta greu

Segons la normativa interna policial, tots els agents tenen l'obligació d'avisar de forma immediata a la Prefectura de la Policia de la "pèrdua, destrucció, deterioració, robatori o sostracció d'armes". No obstant això, l'afectat en cap moment va comunicar el succeït als seus superiors, per la qual cosa li han obert un expedient per una falta greu.

La investigació interna que va obrir la Guàrdia Urbana va concloure només uns dies després de l’ocorregut, el 26 d’octubre del 2021. No obstant això, no ha estat fins ara que des de l’Ajuntament de Badalona han obert l’expedient disciplinari. L’agent estava citat per comparèixer el passat 28 de novembre, però no es va presentar.