Un home assassina la seva exparella en un càmping, fuig i després es suïcida a Oia, a la província de Pontevedra. L'individu era un un agent de la Guàrdia Civil que tenia una ordre d'allunyament sobre la dona. Els fets van produir-se aquest dissabte a la tarda i la Guàrdia Civil va desplegar un ampli dispositiu per terra i aire per localitzar-lo després del crim i, a més, van estar dialogant amb ell i negociant perquè s'entregués sense causar més danys quan el van trobar. Però, una hora més tard de ser descobert, el presumpte autor dels fets es va llevar la vida, cap a un quart d'onze.

La dona assassinada a mans de la seva exparella era natural de Lugo i treballava al càmping on va ser abatuda a trets pel guàrdia civil. De fet, en el moment de l'atac, la víctima sortia del seu torn de feina. Respecte el tirador i assassí era veí de A Guarda i tenia una ordre d'allunyament i prohibició de comunicar-se amb ella, a més de diverses denúncies prèvies per violència masclista. L'home va ser localitzat molt ràpidament per la Guàrdia Civil després de descobrir el cadàver de la dona a les immediacions del càmping O Muíño, situat a la parròquia de Mougás, a la carretera que uneix Baiona i A Guarda. 

Suïcidi de l'assassí en una muntanya

El guàrdia civil sospitós de matar la seva exparella a Oia, a Pontevedra, va suïcidar-se d'un tret en una muntanya propera al lloc dels fets on va ser localitzat per la Guàrdia Civil. Segons ha informat l'Institut Armat, el presumpte autor dels fets s'ha llevat la vida cap a les 22.15 hores d'aquest dissabte després de més d'una hora en què els agents han intentat dialogar-hi perquè es lliurés.

Un cop confirmada la mort del presumpte autor dels fets, es realitzarà l'anàlisi al cadàver de l'exparella i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació. La Delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere ha informat aquest diumenge a través del seu compte a Twitter que investiga aquest cas com un presumpte assassinat de violència masclista. Si es confirma, el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d'any puja a 21 i a 1.025 des del 2003, quan van començar els registres.

L'Ajuntament d'Oia ha declarat tres dies de dol oficial en repulsa per aquest crim masclista i ha convocat per a aquest migdia de diumenge un minut de silenci davant de les instal·lacions del càmping.