Guanyar la loteria i molts milions no és sinònim de ser ric de per vida. De fet, segons com s'utilitzin, s'han donat casos de tenir menys patrimoni que quan va emplenar-se la papereta amb els números encertants. Però encara hi ha una variable més: el que aposta i estafa els seus amics. Aquesta es la història de Reece Casey, un home de 31 anys i nacionalitat britànica, que ha acabat a la presó després d'espoliar 25 col·legues a través d'Snapchat, quan ja havia aconseguit un premi milionari a l'Euromillones al Regne Unit.

Va gastar més diners dels que va guanyar a la loteria

El relat és curiós: en Casey va decidir gastar-se tot els diners que va guanyar a la loteria en apostes i jocs recreatius. Li van tocar 190.000 euros a la butlleta premiada. Un import gens menyspreable, que va acabar sota zero en poc temps. Per això mateix, per recuperar part del que havia perdut, va començar amb l'estafa als seus amics per Snapchat, concretament, 25, segons ha provat la fiscalia de Newcastle (Anglaterra, Regne Unit). L'home els hi assegurava que a través d'una aplicació podria aconseguir fins a un 40% de descompte en roba de luxe, tot dient que un conegut seu treballava en una empresa molt popular. 

Òbviament, aquesta oferta era molt suculenta, però tenia una condició: havien d'enviar-li els diners a ell i no anar físicament a l'establiment si volien la rebaixa del preu final. El conegut, com s'ha comprovat després, no existia, ni tampoc tenia el contacte directe amb l'empresa de roba. El tribunal va saber durant el judici, a més, que una dona va enviar gairebé 5.000 euros a Casey i una altra va comprar els articles amb una herència que va rebre de la seva mare que havia mort. Per tot això i altres casos, el jutge el va condemnar a una pena de presó de dotze mesos.