La guanyadora d'un premi de la Loteria de Califòrnia de 22 milions d'euros (26 milions de dòlars) pot haver destruït l'oportunitat de ser tremendament rica. L'ha llançat pel desguàs, literalment. 

Destrueix el seu bitllet guanyador a la bugaderia

El bitllet guanyador de SuperLotto Plus del sorteig del 14 de novembre es va vendre en una botiga d'un suburbi de Norwalk a Los Angeles. Aquest dijous era l'últim dia per bescanviar-lo. Ningú no ho va fer.

'A posteriori' van saltar les alarmes. L'empleada de la botiga, Esperanza Hernández, va declarar al Whittier Daily News que una dona va arribar dimecres i els va dir als treballadors que s'havia guardat el bitllet als pantalons i que havia quedat destruït a la bugaderia, relata La Razón. El gerent de la botiga va dir a KTLA-TV que el vídeo de vigilància mostrava com la dona que deia haver comprat el bitllet entrava a la botiga i en comrpava un i que els treballadors de la botiga la coneixen.

Loteria / Efe

Loteria / Efe

Mans a l'obra. Una còpia del vídeo de vigilància va ser lliurada als funcionaris de la Loteria de Califòrnia, segons va indicar el gerent, aferrant-se la protagonista a no perdre el premi. La reclamació serà investigada, va dir la portaveu de la loteria Cathy Johnston. Segons les normes, si algú considera que és guanyador ha de completar un formulari de reclamació. Però si algú perd un bitllet ha de proporcionar proves de que n'era el propietari. Són vàlides una fotografia de cara i el revers del bitllet, per exemple.

Els números guanyadors van ser: 23, 36, 12, 31, 13 i el mega número el 10. El premi de 26 milions es pot cobrar en quotes anuals o com una opció en efectiu de 19,7 milions. Si ningú no reclama el premi es destina a les escoles públiques de Califòrnia. A més, la botiga que va vendre el bitllet rebrà un bonus de 130.000 dòlars.

És poc comú que els grans pots no siguin reclamats, però no és la primera vegada que passa.

Rachel i Liam, la parella que va perdre 210 milions

Nou exemplar. Una parella britànica d'estudiants, Rachel Kennedy i Liam McCrohan, de 19 i 21 anys respectivament, va perdre 210 milions d'euros del sorteig de l'Euromilions per un error en el pagament de l'aposta.

La parella portava jugant els mateixos números - 6, 12, 22, 29, 33, 6 i 11- per cinquena setmana consecutiva. Al març va sortir com a combinació guanyadora del sorteig.

Rachel Kennedy i Liam Mccrohan / Cedida

Rachel Kennedy i Liam Mccrohan / Cedida

Tot era alegria i entusiasme fins que es van adonar que alguna cosa anava malament. Rachel, estudiant d'Empresarials a la Universitat de Brighton, va explicar al diari The Sun la seva frustració: "Em sentia al cim del món quan vaig pensar que havia guanyat, però en descobrir que no ho havia fet, Liam estava més enfadat que jo".

El pobre Liam ja havia fet fins i tot càlculs de com gastarien els diners: "Ella estava bastant relaxada amb els diners, però jo ja me'ls havia gastat al meu cap", afirma.

Malgrat tenir la combinació correcta, els joves no es van emportar els 210 milions d'euros de premi perquè van realitzar l'aposta a través d'Internet i el pagament no es va arribar a processar. Estava programat i el seu dipòsit es va quedar sense fons. "No tornarem a utilitzar aquesta combinació", van lamentar.