La Policia i la Guàrdia Civil han dut a terme una important operació contra el narcotràfic. Per la quantitat de droga confiscada i per les detencions efectuades, sumant ja 22 arrestos. Aquí ve lo 'bo': Els investigadors han detingut els agents del grup complet d'estupefaents de Mèrida (Badajoz), inclòs l'inspector en cap. A més d'aquests cinc policies, ha estat detingut un guàrdia civil. Policies arrestant policies. Els integrants del grup d'estupefaents detinguts per la seva presumpta implicació amb la trama de contraban i narcotràfic. Un circ.

Policies esquitxats per narcotràfic

En un comunicat, la Policia Nacional ha informat d'una operació juntament amb la Guàrdia Civil que ha desarticulat un "complex entramat criminal assentat a la província de Badajoz" i que estava integrat per diverses organitzacions que interactuaven entre elles per dedicar-se presumptament al cultiu, processat, manipulació i posterior distribució de marihuana.

La Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional ha realitzat les detencions dels funcionaris, per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

Guàrdia Civil / EFE

Guàrdia Civil / EFE

Fonts de la investigació apunten que són cinc els agents de la Policia Nacional i un guardia civil que han estat arrestats. La investigació afecta el Grup d'Estupefaents de la Comissaria de Mèrida.

"L'operació era molt delicada per la presumpta implicació d'especialistes en la lluita contra el crim organitzat. Saben els mètodes d'investigació. Saben com detectar seguiments. Saben com treballen i investiguen les Forces de Seguretat de l'Estat. Les investigacions sobre investigadors són les més complicades", apunten fonts properes a l'actuació, segons El Mundo.

La investigació, que està oberta i sobre la qual pesa el secret de les actuacions, tracta ara d'aclarir la relació d'aquests policies amb organitzacions il·legals dedicades al narcotràfic.

3.000 plantes de marihuana confiscades

En concret, s'ha detingut 22 persones, havent-se realitzat més de 20 entrades i registres en domicilis.

S'han localitzat i desmantellat quatre plantacions "indoor" de marihuana amb un total de més de 3.000 plantes, i s'ha intervingut gran quantitat d'útils per a la instal·lació de les mateixes -llums, consoles d'aires condicionats-, així com diversos vehicles, segons la Policia Nacional.

Reduït amb gas pebre un home que atacava a la policia en Girona

Un vídeo demostra com un jove molt agitat s'enfronta a la policia, a agents de la Policia Local de Torroella i també a agents dels Mossos d'Esquadra, la matinada d'aquest dilluns passat, 13 de setembre.

Mossos Estartit

Captura del vídeo / RRSS

L'home finalment va acabar arrestat pels Mossos, que li van llançar gas pebre als ulls. Vídeo disponible aquí.