La Policia Nacional ha detingut una dona a Osca acusada d’un presumpte delicte de simulació de delicte. La detinguda havia anat a la comissaria a denunciar que li havien robat el seu vehicle, però la realitat és que la grua se l’havia emportat al dipòsit municipal i se’l volia endur sense pagar la multa corresponent. La dona ha estat deixada en llibertat amb càrrecs a l’espera de la celebració del judici.

La dona volia treure gratis el cotxe del dipòsit municipal de vehicles

Després de presentar la denúncia per robatori a la comissaria, els agents van comprovar que el vehicle es trobava al dipòsit municipal després que la grua se l’emportés el dia anterior per ordre de la Policia Local d’Osca, qui havia detingut el conductor per circular sense carnet, sense tenir la ITV en vigor i sota l’efecte de substàncies estupefaents. Els investigadors van descobrir que la dona que havia presentat la denúncia era l’exparella del conductor i que ella li permetia utilitzar el vehicle voluntàriament.

Per aquest motiu, els agents de la Policia Nacional van sospitar que la veritable intenció de la denunciant era poder retirar el seu vehicle del dipòsit municipal sense pagar les corresponents taxes. La dona va ser detinguda per un presumpte delicte de simulació de delicte i, posteriorment, va ser deixada en llibertat amb càrrecs a l’espera de la celebració del judici.

Simular un delicte pot comportar penes de sis a dotze mesos de presó

La Policia Nacional recorda que les persones que simulen un delicte a consciència poden estar cometent una infracció penal recollida a l’article 457 del Codi Penal i es podrien enfrontar a una pena d’entre sis i dotze mesos de presó. A més, emfatitzen en el fet que aquestes denúncies fraudulentes fan que es destinin recursos materials i humans per investigar-les que es podrien destinar per investigar denúncies de víctimes reals. A més, en el cas que l’acusació falsa sigui amb la intenció de cobrar una indemnització per part d’una assegurança, es podria estar cometent també u delicte d’estafa a una entitat asseguradora.