La Policia Nacional ha detingut un home de 51 anys a Fuengirola, Màlaga, per un delicte de simulació de delicte i un altre d’estafa. El detingut va arribar un dia borratxo a casa, no va trobar les claus per poder entrar i va acabar forçant la porta. Dies després, perquè l’assegurança li pogués reparar de forma gratuïta, va anar a una comissaria i va fingir que li havien entrat a robar.

La investigació va començar quan l’home es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional per denunciar un robatori al seu domicili vuit dies abans. Segons el seu relat, els lladres van provocar danys a la porta d’entrada i es van emportar un rellotge valorat en 450 euros. Però quan van comprovar el domicili que era i el dia en què se suposava que havien tingut lloc els fets, els agents es van adonar que allò era impossible i aquell home estava mentint.

L’home havia forçat la porta de casa perquè anava borratxo i havia perdut les claus

La suposada nit en què li havien entrat a robar, una patrulla de la Policia Nacional ja havia anat precisament a aquell habitatge. Una veïna de l’edifici els havia alertat perquè s’havia trobat la porta entreoberta i pensava que hi podria haver entrat algun lladre. Però el que en realitat es van trobar els agents era un home completament borratxo a l’interior que els deia que tot estava en ordre i que la porta ja estava trencada d’abans.

Les diligències dels agents confirmaven que aquella nit la persona que vivia en aquell domicili va arribar molt borratxoes va deixar les claus posades al pany de la porta del portal. Va pujar fins al seu pis, però quan hi va arribar, no va trobar les claus i va acabar rebentant el pany de la porta per a poder entrar. Per això, la veïna havia vist la porta entreoberta i els policies havien trobat l’home a l’interior.

Al cap de vuit dies, sense recordar que una patrulla havia anat a casa seva del borratxo que anava, es va presentar a la comissaria per denunciar el robatori. Posteriorment, va enviar la declaració del robatori de la seva companyia d’assegurances perquè l’indemnitzessin pel rellotge i li paguessin la reparació de la porta. Finalment, després de ser enxampat, va reconèixer que el que havia passat i va explicar que el rellotge en realitat l’havia perdut a les festes del poble. Està acusat de simulació de delicte i d’estafa.