Un vídeo fet viral a les xarxes socials que recorda al videojoc Grand Theft Auto. Les imatges són reals i van succeir el dijous 22 de desembre a Molina de Segura (Múrcia). Un home agafa violentament la seva germana i la introdueix al maleter del seu cotxe, un Volkswagen Golf de color blanc, al mig del carrer. Ho va fer a punta de pistola i sota l'atenta mirada de diversos testimonis, com el fill de 8 anys de la dona i la seva professora de judo, que va intentar frenar l'individu. Segons ha avançat La Opinión de Murcia, després de segrestar-la va conduir a tota velocitat fins una casa de Cañada Hermosa, al terme municipal de Múrcia, on va atrinxerar-se amb la dona com ostatge i un arsenal molt complet d'armes de foc. Fins i tot va arribar a disparar els agents de la Policia Nacional, que va mobilitzar prop d'un centenar d'efectius inclosos els GEO (Grup Especial d'Operacions). 

Tenia un bunker a casa per defensar-se

Eduardo, com es pot escoltar en el vídeo, és l'home de 46 anys autor dels fets. La víctima, la seva germana, en té 41. El fill d'aquesta i nebot de l'agressor presencia tot el segrest, amb una violència extrema que fins i tot arriba a pressionar fortament el maleter perquè la dona no pugui escapolir-se. La professora de judo del nen l'intenta frenar i ell accelera i gairebé l'atropella en la fugida. L'avís van donar-lo poc després i la Policia Nacional va activar un ampli dispositiu fins trobar-lo a Cañada Hermosa. Però lluny de voler negociar, va intentar resistir-se i va treure tot l'arsenal d'armes de foc que tenia a l'habitatge o bunker, donades les reformes que havia realitzat, i va començar a disparar contra els agents. Va ferir un d'ells.

Els policies van aconseguir accedir a la casa i el van detenir. També van alliberar la seva germana, a qui utilitzava d'ostatge després de la violenta introducció al maleter del seu cotxe. Això va ser possible pel gran operatiu de la Policia Nacional, amb uns cent agents del GOES (Grup d'Operatius Especials de Seguretat) de València, la unitat d'elit dels GEO, la Policia Científica, la Policia Judicial, diverses unitats de Seguretat Ciutadana, UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), els Tèdax i un negociador del cos, segons ha explicat el mitjà citat.

Presó provisional, a l'espera de saber si pateix un trastorn psiquiàtric

El dimarts 27 de desembre, l'home va passar a disposició del jutjat d'instrucció número 8 de Múrcia, en funcions de guàrdia, i després de declarar va ser enviat a presó provisional. Concretament ha anat a parar al mòdul psiquiàtric del penal. La temporalitat del centre penitenciari és perquè, segons va determinat el magistrat David Castillejos que porta el cas, si l'individu pateix un trastorn psiquiàtric i es confirmés, podria provocar que se'l considerés inimputable.