Els Mossos d’Esquadra han detingut un noi de 21 anys propietari d’un gos de raça potencialment perillosa que aquesta matinada ha mossegat diverses persones a la Seu d’Urgell. Els fets han tingut lloc al voltant de les 01.30 hores quan una patrulla de la policia catalana feia tasques de seguretat ciutadana per la zona d’oci nocturn de la capital de l’Alt Urgell. Els agents han vist un home que portava un gos de grans dimensions i que estava agredint a una altra persona al carrer Josep Zulueta.

El noi ha agredit a diverses persones i el gos les ha mossegat

Els policies s’hi han apropat per intervenir entre ells i els han separat. Han ofert a la víctima la possibilitat de denunciar el seu agressor, però ho ha rebutjat. Els agents han seguit amb la seva feina, però al cap d’una estona han rebut un nou avís per uns aldarulls en aquell mateix lloc amb diverses persones implicades. En aquesta ocasió, s’ha demanat suport a la Policia Local de la Seu d’Urgell i també han acudit efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Quan han arribat al lloc, els han explicat que un noi havia agredit diverses persones i portava amb ell un gos que també havia utilitzat perquè els mossegués, provocant diverses ferides lleus a alguns ciutadans. Per la descripció del sospitós que han fet els testimonis, els agents han sabut que es tractava del mateix jove que pocs minuts abans ja havien identificat en una altra baralla.

S’ha iniciat un procés de cerca per la zona i, al voltant de les tres de la matinada, l’han pogut localitzar. L’home anava sense el gos i quan l’han registrat li han trobat una navalla de butxaca. L’home ha estat detingut per les lesions produïdes a diferents persones i també ha estat denunciat per infringir la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana en dur a sobre una arma blanca prohibida. El detingut compta amb diversos antecedents i ha estat deixat en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan el requereixi.