Sortir de comprar i veure que el teu gos, que havies deixat lligat a la porta mentre compraves, ha desaparegut. Això és el que li va passar a una dona al districte madrileny d’Arganzuela. Després de no trobar-lo per enlloc, va presentar una denúncia en una comissaria de la Policia Nacional. Les càmeres de seguretat van comprovar que un home havia aprofitat que l’animal estava sol per robar-lo.

Els fets van tenir lloc el 10 de novembre, quan la dona va anar a comprar a un supermercat i va deixar el gos, un bichon maltès valorat econòmicament entre 1.000 i 1.800 euros, lligat a una barana de l’aparcament subterrani com feia habitualment. Quan va acabar amb la compra i va sortir de l'establiment, l’animal havia desaparegut. El va començar a cridar pel seu nom, Lucas, i el va buscar per tot l’aparcament, però no apareixia.

Les càmeres de seguretat van gravar un home que s’emportava l’animal

La dona va anar a una comissaria de la Policia Nacional per presentar una denúncia. Els agents van iniciar una investigació i van comprovar les càmeres de seguretat de l’establiment. A les imatges, van poder veure com un home s’apropava al gos, el deslligava de la corretja i fugia del lloc amb ell en braços. Gràcies a aquest vídeo, van poder identificar l’individu que s’havia endut l’animal, un home amb diferents antecedents policials.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància al barri on residia i el van trobar en un parc mentre caminava amb una motxilla a l’esquena en la qual transportava l’animal. L’home, de 53 anys i nacionalitat espanyola, va ser detingut per un delicte de furt. La mascota va poder ser retornada a la seva propietària en menys de 24 hores. Quan la dona va cridar el gos pel seu nom, l’animal va saltar dels braços del policia que la portava per anar corrent cap a ella.