Veure la teva filla de 5 anys a punt de morir devorada per uns gossos de raça perillosa. Això és el que va viure la Gloria, una mare de 36 anys, el passat divendres a la nit a la Plaça Espanya de la localitat granadina d’Armilla. L’instint matern de qualsevol mare va fer que saltés sense pensar-ho a defensar la nena jugant-se la seva pròpia vida. El resultat: gran part de la cara destrossada per la mossegada d’un rottweiler.

Ara, totalment devastada al llit recuperant-se de les ferides, ha recordat com va ser el que ha acabat sent sens dubte un dels pitjors moments de la seva vida. “Un d’aquells gossos va enganxar la jaqueta de la meva filla i la va arrossegar a l’interior d’un portal fent-li estrebades al braç i la mà”, recorda la dona, que veia com en aquell moment els dos animals estaven a punt d’atacar la seva filla fins a posar fi a la seva vida. Per això, va decidir posar-se al mig per protegir-la.  

“En aquesta lluita un dels gossos se’m va enganxar a la cuixa dreta i, gràcies a Déu, van deixar anar la nena”, apunta la Gloria, que també va intentar escapar-se, però aleshores va caure a terra i el mateix gos va aprofitar per mossegar-li la cara i deixar-li totalment marcada. L’atac ha provocat que tant mare com filla hagin quedat traumatitzades i difícilment ho puguin oblidar mai. “La meva filla té malsons, no pot dormir, no sé explicar el que ha passat. Jo tampoc puc dormir”, apunta la mare d’una nena de 5 anys que segurament tindrà por als gossos per culpa d’aquest traumàtic episodi sent tan petita.

La mare va haver de ser operada amb lesions importants i els gossos han estat immobilitzats

Els fets van tenir lloc divendres al vespre en una concorreguda plaça de la localitat granadina d’Armilla quan una parella i la seva filla caminaven tranquil·lament pel carrer. D’una casa van sortir dos rottweilers que van aconseguir agafar la nena del braç i portar-la cap a l'interior del domicili. Diverses persones que hi havia allà van alertar els cossos de seguretat d’un incident en què dos gossos de raça perillosa estaven atacant una nena i els seus pares.

La mare, en intentar defensar la nena, es va endur la pitjor part. Un dels gossos li va mossegar el pòmul, la part posterior de l’orella i el contorn de l’ull, mentre l’altre li va mossegar l’engonal. El pare va poder agafar la nena i posar-la en un lloc seguir. Tots tres van ser traslladats al Clínic San Cecilio de Granada, tot i que la mare va haver de ser derivada posteriorment a l’Hospital de Neurotraumatologia de Granada per ser intervinguda quirúrgicament.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre els fets i ja ha identificat els propietaris dels dos rottweilers per un presumpte delicte de lesions. Per la seva banda, la Policia Local està a l’espera de les directrius que marqui la veterinària de la zona per saber si s’acaba sacrificant els animals. De moment, han estat immobilitzats i traslladats a una finca que pertanyi als seus propietaris, on estaran un mínim de 15 dies de quarantena, segons marca la normativa.