Després d'un gir en la investigació, la Policia Nacional ha detingut un noi de 17 anys com a presumpte autor de l'agressió sexual a una nena de 9 anys que va tenir lloc el passat 9 de novembre a Osca. L'arrestat, aprofitant que la menor estava jugant sola a l'àrea de jocs del Burger King del carrer Tarbes, es va apropar a ella i la va sotmetre a abusos de caràcter sexual. La nena, quan va poder desempallegar-se del seu agressor, va anar corrent als seus pares per explicar-los el que havia passat. El noi va marxar de l'establiment de menjar ràpid.

La nena va acusar un innocent per por a represàlies

Després dels fets, els pares de la menor van anar a una comissaria de la Policia Nacional i van presentar una denúncia. Els investigadors van revisar les càmeres de seguretat de l'establiment i van identificar un possible sospitós, un noi de 18 anys, que va ser detingut l'endemà acusat d'agressió sexual. La menor, per por a possibles represàlies per part del veritable agressor, tal com s'ha pogut saber setmanes després, va assegurar que havia estat ell qui l'havia agredit sexualment. Així doncs, després de passar a disposició judicial, va ingressar a la presó de Zuera, a Saragossa.

No obstant això, després de diverses perquisicions, els investigadors van esbrinar que el jove que havien detingut no podia haver estat l'autor, motiu pel qual va ser posat en llibertat després de passar deu dies tancat al centre penitenciari. Les noves dades recollides pels agents, segons ha avançat Diario del Alto Aragón, van apuntar cap a un noi de 17 anys que també estava al local de menjar ràpid i que hauria pogut influir en la decisió de la menor a l'hora d'acusar el primer detingut. Finalment, els policies van arrestar el segon sospitós, que ha ingressat en un centre de menors. Pel que fa al primer detingut, el jutge instructor del cas ha decretat el sobreseïment provisional del seu procediment.