La Guàrdia Civil ha detingut l'alguatzil de la localitat d'Hinojal per la seva presumpta relació amb la desaparició de Vicente Sánchez, l'home de 79 anys a qui el passat 27 de gener es va perdre la pista en aquest petit poble de Càceres de 400 habitants. De la nit al dia va desaparèixer misteriosament quan se suposava que anava a cobrar la seva pensió. El seu domicili va aparèixer amb les portes obertes i totalment regirat com si algú hagués estat buscant alguna cosa. A més, el llit estava sense fer i el mòbil sobre la taula, dos fets molt estranys en un home de rutines.

Un mòbil econòmic rere la desaparició

Des d'un primer moment els familiars van sospitar que la desaparició del Vicente no era voluntària ni s'havia perdut per algun lloc. La Guàrdia Civil, cos encarregat de la investigació, també va començar a treballar amb la hipòtesi d'una desaparició forçosa. El Vicente havia guanyat un milió d'euros a la loteria feia uns anys i no se n'estava de presumir-ne. Per aquest motiu, la possibilitat que algú el segrestés o el matés per robar-li els diners és una de les que més força va agafar des d'un principi. De fet, es va comprovar que algú va retirar diners del compte corrent del Vicente el mateix dia de la seva desaparició.

Es van organitzar batudes per tot el municipi amb veïns i voluntaris, però no va haver èxit i totes van acabar sense trobar el Vicente. Tampoc van tenir efecte els rastrejos que els efectius de la Guàrdia Civil,  efectius de l'equip d'activitats subaquàtiques (GEAS), van fer per bassals de la zona o pel riu Tajo. Mentre se'l buscava, viu o mort, els investigadors van començar a investigar el seu entorn per saber si podria haver-hi algun conegut que pogués estar darrere de la desaparició.

Detingut l'alguatzil del poble

Després de 40 dies des de la desaparició i diverses indagacions, aquest dijous s'ha procedit a la detenció de l'alguatzil d'Hinojal per la seva presumpta relació amb la desaparició del Vicente. L'arrestat, de 55 anys, era amic de l'avi i anaven sovint a veure els toros plegats, tal com apunta El Periódico de Extremadura. A més, en els darrers mesos li feia de xòfer per portar-lo a fer gestions a Càceres, ja que el Vicente no disposava de carnet de conduir. Des de la seva desaparició, fins i tot, ha participat activament en les diferents batudes que s'han organitzat per buscar-lo.

Els investigadors, però, sospiten que podria estar amagant alguna cosa i que estaria rere la desaparició. Hi ha contradiccions en els relats que ha explicat als agents quan l'han interrogat, així que l'han detingut i l'han traslladat a les dependències policials per prendre-li declaració. A més s'ha escorcollat el seu pis a la ciutat de Càceres, on viu amb la seva dona i el seu fill, i dos habitatges més a Hinojal, propietat dels seus germans, però on passa moltes hores. També s'ha confiscat el seu vehicle per buscar-hi proves que ajudin a trobar el Vicente, de qui a hores d'ara se'n desconeix el parador. Tampoc si és viu o mort. La investigació continua oberta.

detingut desaparicio hinojal vicente manuel roso martin efe
El detingut per la desaparició del Vicente és l'alguatzil d'Hinojal | Vicente Manuel Roso Martín / EFE

Commoció a Hinojal per la detenció de l'alguatzil

Si el petit poble d'Hinojal, de 400 habitants, estava commocionat per la desaparició del Vicente, la detenció de l'alguatzil de l'ajuntament, on ha treballat durant més de tres dècades, ha caigut com un gerro d'aigua freda. Els veïns han mostrat la seva sorpresa per aquesta situació i pel fet que l'alguatzil pogués estar darrere de tot. Alguns d'ells també han mostrat el seu dolor i la seva tristesa, ja que coneixien tant al Vicente com al detingut.

Apareix un cadàver a Hinojal

Aquest divendres 8 de març ha aparegut un cadàver en una zona rural del terme municipal d'Hinojal. La Guàrdia Civil ha trobat el cos sense vida a la zona on feia la recerca de Vicente Sánchez, desaparegut fa més d'un mes. Tot i que podria correspondre amb el de l'home de 79 anys, encara no ha estat confirmat.