El Kevin és un home dels Estats Units que ha estat gairebé 20 anys a presó sent innocent. El van condemnar per assassinat i, dues dècades més tard, el seu germà bessó ha confessat que és ell qui va cometre el crim. El Karl, el presumpte autor dels fets, ha escrit una carta demanant perdó al seu germà i inculpant-se pels fets, que van passar el 2003 a Chicago.

Els fets van passar fa 19 anys al nord de Chicago: Kevin Dugar va ser condemnat per haver assassinat un home en un tiroteig entre bandes urbanes. Quan es va celebrar el judici, es va acordar una condemna de 54 anys de presó per un delicte d'assassinat. No obstant això, segons el seu germà bessó, és innocent i s'inculpa a ell mateix d'aquest macabre crim.

"Estic aquí per confessar el crim que vaig cometre i del que el meu germà va ser acusat injustament"

De fet, l'any 2016, després d'enviar una carta a la presó al Kevin demanant-li perdó, es va presentar davant els jutjats i es va inculpar: "Estic aquí per confessar el crim que vaig cometre i del que el meu germà va ser acusat injustament", explicava als tribunals dels Estats Units. Així i tot, Fiscalia no es va creure el seu relat, ja que el Karl també estava a presó per violació del domicili i un robatori amb violència, on va matar un nen de 6 anys d'un tret al cap.

Es van tornar a jutjar els fets, que van passar fa gairebé 20 anys

Per aquest mateix motiu, no van considerar creïble el seu relat: ell no tenia res a perdre perquè havia de passar tota la vida a presó, independentment de si s'inculpava falsament o no. Pensaven que podia ser una estratègia per aconseguir alliberar el Kevin. "No té res a perdre", explicava la fiscal. Així doncs, es van negar a celebrar un nou judici, però la situació va fer un gir de 180 graus gràcies a un recurs de la Cort d'Apel·lacions, aconseguint que es tornessin a jutjar els fets que van passar ja fa gairebé 20 anys.

carcel-celda

Alliberen de la presó un home que ha passat 20 anys condemnat per assassinat als Estats Units: el seu germà bessó s'ha inculpat dels fets, que van passar fa gairebé 20 anys a Chicago / Arxiu

"Tenim esperança que el fiscal abandoni el cas contra el Kevin, perquè és innocent"

Finalment, van donar credibilitat al relat del Karl i van aconseguir alliberar el Kevin Dugar que, a condició de sortir de la presó, haurà de viure en un centre residencial fins que s'acabin d'esclarir els fets. "Tenim esperança que el fiscal abandoni el cas contra el Kevin, perquè és innocent", conclou l'advocat d'aquest home, que ha passat els últims 20 anys de la seva vida a la presó.