Aneu caminant pel carrer i trobeu 500 euros tirats a terra, us els quedaríeu o intentaríeu tornar-los al seu propietari? Una veïna de Granada es va trobar en aquesta situació i no va tenir cap dubte: els diners no eren seus i algú els estaria trobant a faltar. Eren dos quarts de sis de la tarda, quan aquesta dona anava passejant per un carrer del centre de la ciutat i es va trobar deu bitllets de 50 euros davant dels seus peus totalment abandonats i venuts a la sort que els presentés el destí.

La senyora va agafar els diners i va entrar a la botiga de mobles que hi havia just al davant. Va preguntar als dependents de l’establiment si eren d’algú d’ells o si sabien de qui podien ser, però ells no sabien res d’aquells bitllets. La dona els va deixar el número de telèfon per si el propietari els trucava buscant els 500 euros. També va deixar una nota enganxada en un senyal de trànsit que hi havia al davant explicant el que havia passat i dient que entregaria els diners a una comissaria de la Policia Nacional.

Els 500 euros eren d’un client de la botiga que els havia perdut

Al cap d’una hora, quan la propietària de la botiga de mobles va saber la història, va trucar a un client que havia estat a l’establiment una estona abans per preguntar-li si aquells 500 euros eren seus. Efectivament, ell era el propietari dels bitllets, però fins aquella trucada no havia notat que li faltaven a la cartera. Li van facilitar el número de telèfon que els havia donat la senyora que els havia trobat perquè es posés en contacte amb ella. Quan el propietari li va trucar, la dona li va dir que els havia entregat a la policia.

L’home es va dirigir a la comissaria de la Policia Nacional per a recuperar els seus 500 euros i va explicar als agents el que havia passat. Segons el seu relat, els bitllets li havien caigut de la butxaca quan estava transportant fins al cotxe el quadre que acabava de comprar a la botiga de mobles i no se’n va assabentar fins que va rebre la trucada de la propietària de l’establiment. Finalment, els policies li van retornar els diners al seu legítim propietari.